Ga naar hoofdinhoud

Lastige kwalificatie GP Vlaanderen gewonnen door Anthony Condon

Anthony Condon, hier met Aristio Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Zojuist werd in Lummen de kwalificatie voor de Grote Prijs van Vlaanderen verreden. Slechts vijf van de 65 combinaties wisten foutloos en binnen de tijd door de eerste ronde over 1,50 m. te komen. De barrage was ook nogal een veldslag, waaruit alleen Anthony Condon met KWPN ruin Balzac foutloos tevoorschijn kwam.

Tweede werd  de Zweedse Angelie Von Essen met de Zweedse vos Bydalens Qamaieu de Montsec. Zij was bijna een seconde langzamer dan de winnaar en tikte bovendien een balk uit de lepels. De enige andere ruiter die de barrage wist te voltooien was  Juan Carlos García met Gitano v Berkenbroeck, al kostte het hem 8 strafpunten. Hij werd derde.

De andere twee foutloze combinaties uit de eerste ronde reden de barrage niet uit. De Zwitser Paul Estermann werd met Castlefield Eclipse gaf op na een weigering, maar mocht het vierde prijzengeld meenemen. Penelope Leprevost trok zich met Flora de Mariposa terug, maar mocht als vijfde opstellen.

Johnny Pals door naar Grote Prijs

Johnny Pals werd knap zevende, hij had met Chat Botte du Ruisseau Z één tijdfout in de eerste ronde en mag zondag in de Finale van de Grote Prijs van Vlaanderen meerijden. Sanne Thijssen kwam met twee paarden aan de start maar beet zich stuk op het lastige parcours. Met Punjab had ze twee balken, terwijl Celine M Z liefst 14 strafpunten verzamelde.

De kwalificatie vandaag telde mee voor de Longines Ranking.

Klik hier voor de volledige uitslag.

 

Bron: Paardenkrant – Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.