Ga naar hoofdinhoud

Laura Kraut snelt met Caelle naar winst

De tiende week op het Winter Equestrian Festival in Wellington opende met een 1,45m-rubriek direct op tijd. Laura Kraut sprong met de nog onervaren Caelle (v. Clinton) naar de winst. Kraut werd op de hielen gezeten door haar landgenote Laura Chapot met Thornhill Kate en de Britse Emily Moffitt en de KWPN'ere Zagahorn (v. Matterhorn).

Laura Kraut boekte de overwinning met de achtjarige Zangersheide-merrie Caelle. Ze heeft het van nature zeer snelle paard amper twee jaar onder het zadel en gisteren liep ze haar eerste 1,45m-proef.

Een tiende verschil

Krauts winnende tijd van 62,25 seconden was maar een tiende sneller dan Laura Chapot die stopwatch op 62,31 seconden stil zette op de Ierse merrie Thornhill Kate (v. Courage II).

Zagahorn

Ook de Britse Emily Moffitt zat met de 63 seconden rond er dicht bij. Zij had de dertienjarige Matterhorn-zoon Zagahorn onder het zadel.

Drie zesde plaatsen

De eerste acht combinaties in het klassement lagen binnen een seconde van elkaar met drie ruiters die op de zesde plaats kwamen met allen 63,28 seconden achter hun naam. Het waren Todd Minikus met Zephyr (v. Landor S), Julie Welles met Ryanair de Riverland (v. Quick Star) en Beezie Madden op Atticus Diamant (v. Diamant de Semilly). De achtjarige Atticus Diamant is een nieuw talent van Beezie Madden. Onder Ierse Sophie Richards liep de zoon van Diamant de Semilly op het WK in Lanaken in 2015. Daarna heeft het paard niet meer internationaal gesprongen.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Paardenkrant-Horses.nl/Persbericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook