Ga naar hoofdinhoud

Laura Renwick snelt Robert Vos voorbij in Jachtspringen

In geweldige stijl sprong Laura Renwick zojuist naar de overwinning in het Jachtspringen op CSI Twente. Na een tweede plaats eerder vanmorgen achter Patrick Lemmen nam de van nature snelle Britse revanche met de Ierse merrie MHS Washington (v. Obos Quality) en kaapte de Mercedes Smart weg voor de neus van Robert Vos.

Er was veel strijd in het jachtspringen, het mooie 1,45m-parcours van Henk Jan Drabbe nodigde uit tot snelle ritten. Al vroeg zette Robert Vos met de geroutineerde Cardento-zoon Carat een snelle tijd op de klokken. Zijn 50,74 seconden leek niet te kloppen tot dat Laura Renwick in de baan kwam.

Blij met zulke snelle paarden

Met haar negenjarige Iers gefokte merrie MHS Washington ging Renwick super snel en kort wendend rond en bleek op de finishlijn een halve seconde sneller dan Robert Vos. Een zoete wraak op de tweede plek eerder vanmorgen. De competitieve Britse won met de snelle rit een Mercedes Smart. Renwick: “Ik had de rit van Robert Vos gezien en dacht dat het niet sneller kon. Ik was verrast dat het me toch lukte. Ik ben blij met zulke snelle paarden als Washington. Ze houdt van grasbodems en is, net als ik, strijdvaardig.”

Philip Rüping

Ook de Duitser Philip Rüping ging snel van start en wist het hoge tempo met Chacco-Blue-dochter Chalypsa tot aan het einde vol te houden. Rüping eindigde op drie tiende achter Rober Vos. seconde rond stuurde.

Govoni en Williams

De vierde plaats was voor Gianni Govoni uit Italië die Winn Winn (v. Chin Chin) in 51,58 seconde rond stuurde. Hij werd gevolgd door Guy Williams en Rouge De Ravel (v. Ultimo Van Ter Moude).

Gert Jan Bruggink werd de tweede Nederlander in de top tien. Met Chanyon, die net als Chalypsa van Rüping van Chacco-Blue afstamt en is gefokt door Gestüt Lewitz van Paul Schockmöhle, was er een achtste prijs.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook