Ga naar hoofdinhoud

Le Blue Diamond v’T Ruytershof wint bij zesjarige hengsten in Mechelen

Harrie Smolders met Emerald. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Le Blue Diamond v'T Ruytershof ging er zojuist in Mechelen met de overwinning vandoor in de rubriek voor zesjarige hengsten. Deze zoon van Plot Blue, die een neefje is van Emerald (v. Diamant de Semilly),was de publiekslieveling en werd luid aangemoedigd in de volle Nekkerhal. De bruine hengst werd gereden door hengstenhouder Jan Vermeiren en maakte geen meter te veel in de barrage.

De tweede plaats was voor de zeer vermogende De Flor 111 Z, die met grote galopsprongen tijdswinst boekte, maar langzaam was in zijn manier van galopperen en springen. Deze zoon van Der Senaat 111 werd gereden door de Britse springruiter Joe Clee en bereikte de finish in 39,02 seconden. Vermeiren en Le Blue Diamond v’T Ruytershof klokten af op 37,48 seconden.

Top vijf

Eén van de beste springpaarden eindigde als derde: de met zeer veel reflex en afdruk springende Di Cantero van ter Hulst Z. Deze zoon van Diamant de Semilly werd gereden door Niels Bruynseels en kwam met zijn Belgische ruiter in 39,92 seconden aan de finish. Elias Van De Vinkhoeve Z (v. Echo van’t Spieveld) eindigde onder Stijn van Opstal als vierde met een foutloze barragerit in 41,17 seconden en Casago (v. Casall ASK) maakte met Piergiorgio Bucci de top 5 compleet met 42,26 seconden op de klok.

 

Klik hier voor alle uitslagen

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook