Ga naar hoofdinhoud

Le Saut Hermès prooi voor team Leprevost / Kutscher

De arena van het Grand Palais van het CSI5 concours Saut Hermès was eind deze middag het decor voor een bijzondere rubriek met een mooi prijskaartje van 100.000 euro. In de competitie met een parcours over 1.60m mochten de beste tien mannelijke en beste tien vrouwelijke ruiters, na de kwalificatie die op vrijdag verreden werd, van start. Door middel van een loting werden er paren gevormd en moest elke ruiter twee rondes direct op tijd springen.

Het duo met het beste resultaat waren de Franse Penelope Leprevost  en Duitse Marco Kutscher. Leprevost bleef met Flora de Mariposa (v. For Pleaure) beide rondes foutloos, Kutscher kreeg met Colestus (v. Cornet Obolensky) één balk in de eerste ronde. Met een gezamenlijke tijd van 90.40 waren zij de winnaars.

Het team dat de tweede plaats bezette was dat van de Ierse Jessica Kurten en de Fransman Kevin Staut. Ook zij hadden in totaal vier strafpunten, maar hadden met 95.78 meer seconden op de klok dan de winnaars. Team drie bestond uit de Oekraiense Katharina Offel en de Duitse Christian Ahlmann die met zijn tweeën acht strafpunten behaalde in een tijd van 90.65 seconden.

Marc Houtzager startte voor Nederland samen in een team met de jonge Amerikaanse amazone Reed Kessler. Houtzager reed Sterrehof’s Opium (v. Polydor), Kessler zadelde Ligist (v. Levantos). Het duo noteerde gezamenlijk acht strafpunten en een tijd van 91.79 wat goed bleek voor een  vijfde positie.

Bron: Horses

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook