Ga naar hoofdinhoud

Lege piste in Barcelona door fout vraagprogramma

Marco Kutscher

Door een fout in het vraagprogramma van het CSIO van Barcelona, kwamen er vanmiddag het 1,50m parcours om de Estrella Damm Trophy slechts acht deelnemers aan de start.

In het vraagprogramma stond vermeld dat deelnemers aan proef 1 niet mochten deelnemen aan de 1,50m direct op tijd wedstrijd van vanmiddag, waarin 35.000 euro te verdelen viel. Dit bleek typefout in het vraagprogramma (het had een ander nummer moeten zijn) maar de FEI stond een aanpassing niet meer toe! Het gevolg was dat er slechts acht deelnemers aan de start verschenen.

Om tijd te rekken en het publiek toch te vermaken werden alle deelnemers na afloop van hun rit geïnterviewd door de omroeper. Vele topruiters, waaronder landgenoten Jeroen Dubbeldam, Jur Vrieling en Gerco Schröder, zaten werkeloos langs de kant en baalden enorm.

Marco Kutscher won de wedstrijd met Liberty Son 2 en kon 12.250 euro op zijn rekening bijschrijven.  James Paterson-Robinson bleef ook foutloos en werd tweede met Boris III, in eigendom van Ger Poels.

Wout-Jan van der Schans werd in het zadel van Labor’s Wonderboy zevende met twaalf strafpunten maar mocht door gebrek aan concurrenten toch ruim 1000 euro in ontvangst nemen.

Klik hier voor de volledige uitslag van het 1,50m.

Bron: Horses

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook