Ga naar hoofdinhoud

Leipzig: Lynch wint Grote Prijs

Denis Lynch All Inclusive wb leipzigDe Ier Denis Lynch wist zojuist de Grote Prijs van Leipzig op te eisen. Met All Inclusive NRW reed de Ier in de barrage foutloos rond in een tijd van 38,10 seconden, waarmee hij alle concurrentie achter zich liet. Door een val lag de springruiter eerder abrupt uit de wereldbekerfinale, maar door de Grote Prijs op naam te schrijven, is hij toch niet voor niets naar Leipzig afgereisd. "Ik voel me een stuk beter dan donderdagmiddag", vertelt Lynch. "Vanavond nog een proef en dan denk ik een of twee biertjes om Leipzig af te sluiten."

Van de val van donderdagavond heeft Lynch geen erge klachten over gehouden. “Ik kreeg een klap in mijn gezicht en mijn rug, maar het gaat goed met me. Ik ben opgegroeid in Ierland”, grapt de ruiter. Van de 49 combinaties staakten negen deelnemers in de Grote Prijs hun rit. Slechts zeven ruiters wisten de lei in het basisparcours schoon te houden en door te dringen tot de barrage. Deze combinaties bleven in de barrage wederom foutloos en de tijden van de beste vier combinaties lagen amper een halve seconde uit elkaar, waarmee het publiek een uiterst spannende wedstrijd kreeg voorgeschoteld.

De landgenoot van Lynch, Billy Twomey, eiste een tweede plek op. Met Romanov realiseerde hij een tijd van 38,24 seconden. “Het was echt een zwaar parcours vandaag. Lynch heeft het goed gedaan, hij heeft zich na donderdag uitstekend herpakt”, aldus Billy Twomey. Over zijn paard vertelt hij: “Ramonov rijd ik pas sinds kerst, om eerlijk te zijn ging het in het begin niet goed. Pas de laatste vier tot zes weken gaat hij beter en beter lopen. Daar ben ik heel blij mee, hopelijk zet hij zo door.” Vrijdag werd Twomey met Tinka’s Serenade slechts 24e in de tweede wereldbekerkwalificatie. “Gisteren was erg teleurstellend. Ik kan nu niet meer zo hoog klimmen in het klassement als ik zou willen.”

McLain Ward uit Amerika pakte met Rothchild (v. Artos) de derde plaats in 38,37 seconden. “Ik heb dit paard nu drie jaar. Hij heeft een heel eigen stijl van springen en karakter en is niet altijd de makkelijkste. Rothchild is niet zo gewend aan indoorconcoursen, die zijn er bij ons minder. Van de week was ik wat teleurgesteld over zijn prestaties in de speedproef, maar vandaag heeft hij zich volledig herpakt. Hij ziet iets twee keer en dan is het goed. Het is een slim dier”, spreekt Ward lovend over zijn paard. De ruiter keert na de wedstrijd in Leipzig terug naar zijn thuisland. “Er komen drie nationale concoursen aan en daarna ga ik naar de zomertour in Calgary. Ik heb niet de mogelijkheden om elke keer naar Europa te komen.”

Gerco Schröders en Harrie Smolders zagen in het basisparcours beide een balkje vallen, waardoor ze niet deel mochten nemen aan de barrage. Zij eindigden als tiende en vijftiende. 

Klik hier voor alle uitslagen.

Bron: Horses.nl

© Horses.nl, overname niet toegestaan. Op dit artikel rust copyright.


Lees ook:
Leipzig: Balkje voor Schröder en Smolders in Grote Prijs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.