Ga naar hoofdinhoud

Leipzig: Smolders: ‘Eigen rondje rijden in wb-finale’

Harrie SmoldersDe Nederlandse springruiters hebben ongunstig geloot voor het eerste onderdeel van de wereldbekerfinale springen in Leipzig. Gerco Schröder moet vanmiddag als eerste van start. Harrie Smolders is als vierde aan de beurt. "We kunnen weinig anderen zien. We moeten ons eigen rondje rijden", aldus Smolders. Jeroen Dubbeldam heeft meer geluk, hij verschijnt als 24e in de ring.

Harrie Smolders hoopt vanmiddag goed te presteren met Regina Z (v. Rex Z). Het wordt het eerste grote kampioenschap voor de elfjarige merrie. “Het is haar eerste echt grote wedstrijd. Het is dus even afwachten hoe ze het gaat doen. Ik laat me verrassen”, vertelt Smolders. Hij verwacht niet dat hij in het eindklassement aan de top zal meedraaien, maar rekent wel op enkele goede prestaties. “Ik hoop één van de dagen wel mee te doen voor de prijzen. Regina heeft me tot nu toe altijd weten te overtuigen dat ze op het hoogste niveau mee kan draaien.”

Gerco Schröder is om 15.15 uur de eerste starter met Eurocommerce New Orleans (v. Colbert). Om 15.21 uur volgt Harrie Smolders en Jeroen Dubbeldam is om 16.11 uur aan de beurt met BMC van Grunsven Simon (v. Mr. Blue).

Klik hier voor de volledige startlijst.
Lees hier alles over de wereldbekerfinales in Leipzig

Bron: Horses.nl

© Horses.nl, overname niet toegestaan. Op dit artikel rust copyright.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.