Ga naar hoofdinhoud

Leon Thijssen grijpt zege in Master rubriek Mijas

Leon Thijssen, hier met Tyson. Foto: Frederic Chehu / www.arnd.nl

Leon Thijssen pakte vandaag in het Spaanse Mijas met Captain Cooper de zege in de hoofdrubriek van de dag. De negenjarige zoon van Namelus R, waarmee Thijssen twee weken geleden in Asten ook al een overwinning behaalde in een rubriek over 1,45m, kwam bijna een halve seconde sneller aan de finish dan zijn concurrenten. Dochter Sanne werd vijfde in deze Master rubriek op tijd.

Pius Schwizer eindigde met Electric Z op de tweede plaats achter Thijssen. De Zwitserse ruiter stuurde de achtjarige dochter van Erco van t Roosakker in 71,09 seconden over de eindstreep, terwijl Thijssen dat met Captain Cooper in 70,68 seconden deed.

De derde plaats was voor de KWPN-gefokte Durano E en Kevinn Gielen. De Belgische ruiter finishte in 71,43 seconden met de ruin van Canturano en bleef daarmee op zijn beurt meer dan een halve seconde voor op Lars Bak Andersen met Arcado L. Het Deense duo klokte af op 72,02 seconden.

Sanne Thijssen had voor deze rubriek de ervaren Baloubet du Rouet-dochter Ulena gezadeld en kwam in 72,24 seconden aan de finish met de vijftienjarige merrie. Met deze rit maakte de jonge amazone de top 5 compleet.

Rubriek over 1,40m

In de tweefasen rubriek over 1,40m eindigde Sanne Thijssen op de tweede plaats. In het zadel van de achtjarige Dosja moest Thijssen alleen Linn Widmark  met Catrien Z voor laten gaan. De Zweedse amazone was met een foutloze rit in 33,11 seconden met de Canaezaro-dochter ruim anderhalve seconde sneller dan Thijssen en de merrie van Nintender. De thuisrijdende Astolfi Perez de Guzman mocht zich met de KWPN-hengst Alex (v. Tygo) als derde opstellen voor de prijsuitreiking.

Klik hier voor alle uitslagen

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook