Ga naar hoofdinhoud

Lest best voor Olivier Philippaerts en Zandigo

Foto De Paardenkrant

De Belg Olivier Philippaerts is goed opdreef in Den Bosch. Zojuist wist hij in de Brabanthallen de Borek-prijs op zijn naam te schrijven met de KWPN-er Zandigo. Als laatste ging hij van start om als eerste over de finish te komen. Met ruim drietiende van een seconde versloeg hij de snelheidsduivel Emanuele Gaudiano. Harrie Smolders werd met zijn snelle vijftienjarige merrie Regina Z derde.


Emanuele Gaudiano zette al aan het begin van de wedstrijd een zeer scherpe tijd van 34.59 seconde neer met de Cornet Obolensky-merrie Cocoshynsky en reed ook het volle aantal punten (44) bijelkaar. Het bleek zeer moeilijk dit resultaat te evenaren of te verbeteren. Uiteindelijk lukte het Olivier Philippaerts met de goed springende Zandigo (v. Jumbo Jet) de 44 punten bijelkaar te springen in de snelste tijd. Harrie Smolders stuurde Regina ook snel rond, maar kwam op de meet net te kort, 35.96 seconde.

Gert-Jan Bruggink werd met Cash Junior zesde, Jeroen Dubbeldam werd achtste op Conjurer (v. Coronado) en op de tiende en elfde plaats Marc Houtzager op Sterrehof’s Bylou (v. Phin Phin) en Maikel van der Vleuten op VDL Groep Quatro (v. Quaprice).

Klik hier voor de uitslag.

Bron Horses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook