Ga naar hoofdinhoud

Levende legendes terug in het zadel op Indoor Brabant

Jos Lansink en Libero H Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Het 50-jarig jubileum van Indoor Brabant wordt op donderdagavond 9 maart 2017 op een wel heel bijzondere manier gevierd. Op die avond staat er een springwedstrijd voor de toppers van ‘toen’ op het programma. Sommige grote namen uit het verleden zullen de wedstrijdkleren uit het stof moeten halen om sinds lange tijd weer in het zadel te stijgen.

Eén van de topruiters van toen die deelneemt is Johan Heins, die in 1973 met Antrieb de Grote Prijs van de stad ’s-Hertogenbosch op zijn naam schreef. Heins kwam destijds nog uit voor Duitsland. Een paar jaar later, in 1977, werd de ruiter zowel individueel als met het team Europees kampioen.

Geduchte tegenstander

Een andere ruiter die niet ontbreekt is Jos Lansink. In 1994 pakte de ruiter met Libero H (v. Landgraf I) in de Brabanthallen de overwinning in de Wereldbekerfinale. Lansink zal een geduchte tegenstander worden, hij zit zelf nog volop in het zadel.

Andere grote namen die aantreden zijn de huidige bondscoach Rob Ehrens, Emile Hendrix, Bert Romp, Franke Sloothaak, Henk Nooren en Piet Raijmakers Sr.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/Indoor Brabant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.