Ga naar hoofdinhoud

Lisa Nooren deelt eerste tik uit bij Young Riders

Lisa Nooren, hier met Royalty des Isles. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
In Mierlo deelde Lisa Nooren zojuist de eerste tik uit op het NK Springen voor Young Riders. Met haar Quite Capitol-nakomeling Ilusie Q wist de jonge amazone haar concurrentie op afstand te houden door zowel naar de eerste als vierde plaats te rijden.

De top drie zat dicht bij elkaar. Nooren en haar negenjarige schimmelmerrie Ilusie Q gaven na een foutloze rit de concurrentie het nakijken in het 1,40m springparcours direct op tijd. Hun tijd van 73,11 seconden bleek te scherp voor de nummer twee, Jarno van Erp. Hij zadelde de Tygo-ruin Bon Giorno Go en klokte een tijd van 73,35 seconden. Micky Morssinkhof reed de Cardento-hengst Care For Love naar de derde tijd in 73,50 seconden.

Concurrent van zichzelf

Met bijna anderhalve seconde verschil op haar eerste plaats, reed Lisa Nooren de Argentinus-merrie VDL Groep Urane de Talma naar het vierde resultaat in 74,53 seconden. Sophie Schoonwater maakte met de schimmelruin Carizzo Z (v. Cassini II) de top vijf compleet en noteerde een tijd van 75,15 seconden. Grote concurrente Sanne Thijssen was de snelste van de 37 deelnemers, maar een springfout op de laatste hindernis van Bulavsco, plaatst de topamazone uit Sevenum als zevende.

Weinig verschil

De verschillen bij de Young Riders zijn kleiner dan bij de Junioren. De eerste 20 combinaties staan op minder dan een springfout van elkaar. Morgen in de tweede wedstrijd gaat Lisa Nooren als laatste van start met Ilusie Q met een 0 strafpunten. Jens van Grunsven staat op 3.84 pnt achter Lisa op de 20e plaats.

Bekijk hier de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/KNHS

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook