Ga naar hoofdinhoud

Luciana Diniz en Fit For Fun niet naar WEG: ‘Geen makkelijke beslissing’

Luciana Diniz hier met Fit For Fun Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Luciana Diniz en haar toppaard Fit For Fun (v. For Pleasure) zullen niet naar de wereldruiterspelen in Tryon reizen. De Portugese amazone besloot om 'Fitty' thuis te houden vanwege de volle wedstrijdagenda van de veertienjarige merrie. Het paar liep dit jaar negen 5* Grand Prix' en was zeven keer in de prijzen. Diniz: "Het was ook geen makkelijke beslissing."

De For Pleasure-dochter Fir For Fun heeft dit jaar al ruim 330.000 euro bij elkaar gelopen. Luciana Diniz won de Grand Prix van St. Gallen in Zwitserland en liep in bijna alle andere Grand Prix’ in de prijzen. Het paar verkeerd in uitstekende vorm. Toch besloot Diniz niet met haar Fitty naar Tryon te reizen.

Tegenover het Amerikaanse Lifestyle blad Noëlle Floyd verklaarde Diniz: “Het was geen gemakkelijke beslissing om thuis te blijven. Ik weet dat mijn paard Fit For Fun een van de beste paarden ter wereld is en tot nu toe zijn we in alle Grand Prix’ geplaatst die we deze zomer samen hebben gereden. Ik weet dat het voor Fitty moeilijk is om ‘fir for fun’ te blijven. Elke keer als ze in de baan komt, doet ze voor meer dan 100% haar best. Omdat ik zoveel van haar hou en haar respecteer, wil ik haar nog vele jaren gelukkig en gezond zien.”

De Portugese amazone zal met Fitty nog enkele wedstrijden rijden dit jaar.

Bron Noëlle Floyd

Eén reactie op “Luciana Diniz en Fit For Fun niet naar WEG: ‘Geen makkelijke beslissing’

  • Marcel Dufour

    Steeds meer topruiters en amazones kiezen ervoor om de persoonlijke sportieve agenda boven die van het team te zetten. En groot gelijk hebben ze want de paardensport is voornamelijk een individuele sport waar dan om de zoveel tijd een landenwedstrijd aan de haren bij wordt gesleept om er zogenaamd een teamgevoel aan te geven.

    De kalender zit veel te vol en dus zullen de wedstrijden die het meest belasten en het minst opbrengen (landenwedstrijden) als eerste geschrapt worden door ruiters en eigenaren..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook