Ga naar hoofdinhoud

Lucy Davis vestigt zich definitief in Nederland

Amerikaans amazone Lucy Davis keert zonder onvoorziene omstandigheden na haar laatste semester aan Stanford University komende zondag terug naar Nederland. Davis en haar paarden nemen definitief intrek bij Stal van der Vleuten in Someren.

Haar conculega’s in de USA hoeven niet te vrezen dat Davis hen het vuur aan de schenen zal leggen door terug te verhuizen naar de States. De architect, die in dezelfde week als haar GP overwinning in Rotterdam haar universitaire diploma in ontvangst nam, moest het semester dat ze miste door de WEG inhalen en keerde derhalve terug naar haar geboorte land. Uiteraard ook voor de sport, waarbij ze het thuisfront liet zien dat ze sinds haar juniorentijd ver is gekomen, door met briljante SBS’er Barron de GP van Thermal te winnen. 

De 23-jarige kijkt er naar uit een constant programma met haar trainer Eric van der Vleuten te volgen, zonder schoollessen ertussen. Voor het aantal minder ervaren paarden van de amazone noemt ze Europa de beste uitvalsbasis om hen te ontwikkelen. Davis, die meedingt voor teamplaats in Rio, sluit niet uit dat ze in een later stadium van de WEF nog naar Amerika zal afreizen, maar voorlopig zal haar permanente thuisbasis in Brabant zijn.

Bron: Horses / NoelleFloyd

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook