Ga naar hoofdinhoud

Ludo Philippaerts keert terug in de ring: ‘Ik amuseer me geweldig’

Ludo Philippaerts, hier met Challenge vd Begijnakker. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Ludo Philippaerts gaat opnieuw paardrijden. Later deze week neemt hij deel aan enkele wedstrijden in Oliva waar de familie traditiegetrouw bezig is aan de voorbereiding van het nieuwe seizoen. De voormalig internationaal topruiter neemt het woord comeback niet in de mond. "Nee, niet voor de topsport maar wel voor het amusement."

Nadat hij fysiek een gedaanteverwisseling onderging wil hij zijn ervaring niet alleen in theorie maar voortaan ook in de praktijk doorgeven aan zijn jongste zonen Thibault en Anthony. De liefde voor de sport is altijd gebleven, maar enkele maanden geleden herontdekte Ludo Philippaerts opnieuw het plezier van paardrijden waardoor hij nu op regelmatige basis opnieuw wil deelnemen aan kleinere wedstrijden.

Sportief afscheid

Op 28 april 2015 nam Philippaerts afscheid van de sport. Op zijn 51e zette hij een punt achter een lange en succesvolle carrière waarin hij vier keer deelnam aan de Olympische Spelen, zeven Wereldbekerwedstrijden wist te winnen, zilver won op het EK 2001 in Arnhem en zes keer Belgisch kampioen werd.

Operatie en 30 kilo eraf

Philippaerts wilde zich meer gaan focussen op de paardenhandel en de carrières van zijn vier zonen. Zes jaar later hebben zowel Nicola als Olivier flinke stappen vooruitgezet in hun carrière en staan met Thibault en Anthony de twee volgende zonen klaar. Na een operatie en een gewichtsverlies van 30 kg staat Philippaerts scherper dan ooit. Een ritje in oktober deed hem zin krijgen in meer.

Plezier terug

“Een comeback wil ik dit niet noemen, maar ik ben wel gemotiveerd om opnieuw beginnen rijden”, zegt Philippaerts. “Ik heb dat de voorbije vijf jaar gemist. Toen ik in oktober opnieuw op een paard kroop vond ik het plezier van het rijden terug. Eigenlijk amuseer ik me geweldig. Zo fel dat ik opnieuw wil deelnemen aan enkele wedstrijden. Nee, niet voor de topsport maar wel voor het amusement. Ik hoop dat ik dat plezier nog lang mag beleven. En behalve de theorie wil ik mijn zonen ook in de praktijk bijstaan, vooral Thibault en Anthony. Of ik het nog zal kunnen tonen op hoge hindernissen zal de toekomst uitwijzen, daar kan ik nu niet op antwoorden. Met fijne paarden op wedstrijd gaan, mezelf amuseren en tegelijk mijn zonen bijstaan. Dat is het doel dat ik nastreef.”

Ander mens

Philippaerts onderging vorig jaar letterlijk een gedaanteverwisseling. In vergelijking met toen weegt hij nu 30 kg minder. “Dat gewichtsverlies heeft de honger om te gaan rijden ongetwijfeld aangescherpt. Toen ik stopte met rijden viel alles stil en heb ik er toch wel ettelijke kilo’s bijgekregen. Een half jaar geleden had ik er echt genoeg van, heb ik me laten helpen en ben ik een ander mens geworden. Ik ben blij dat ik die stap gezet heb. Ik ben veel lichter, kan meer bewegen en ben elke dag opnieuw aan het rijden. Ik rij nu opnieuw met heel veel plezier en ik hoop dat ik dat nog heel veel jaren zal kunnen. Ik wil vooral genieten van het rijden. Niet dagelijks de piste inrijden met het idee van dingen die moeten. Er moet niets meer. Ik wil mezelf enkel nog amuseren. Plezier hebben en proberen de paarden beter te maken voor mijn kinderen. Dat is alles.”

Ludo Philippaerts. Foto: Team Philippaerts

Bron: Persbericht

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook