Ga naar hoofdinhoud

Maher houdt zege Bahrain Pearl Stakes in eigen land

Ben Maher met Tic Tac. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
De zege in de hoofdrubriek van de dag was gisteren op de Royal Windsor Horse Show voor Ben Maher met Tic Tac. De Britse ruiter liet de hengst van Clinton het snelst foutloos rondgaan in de barrage van deze vijfsterren rubriek en hield daarmee de zege in eigen land. Marc Houtzager zorgde met de zevende plaats voor het beste Nederlandse resultaat in dit 1,50m-parcours.  

Eric Lamaze werd tweede in deze rubriek met Fine Lady. De Canadese ruiter was met de Forsyth-dochter een van de zeven barrage-kandidaten en kwam in 37,53 seconden aan de finish met zijn topmerrie. Dat was precies 0,3 seconde langzamer dan Maher, die finishte in 37,23 seconden. Lamaze was op zijn beurt bijna een seconde sneller in de barrage dan de Duitser David Will, die met de KWPN’er S I E C Copain (v. Tangelo van de Zuuthoeve) de internationale top drie compleet maakte.

Top vijf

Alle combinaties in de top 5 van deze rubriek bleven foutloos in de barrage. Max Kühner en Cornet Kalua (v. Cornet Obolensky) uit Oostenrijk finishten in de vierde tijd en de Amerikaanse Lauren Hough mocht zich met de KWPN-merrie Adare (v. Royal Bravour) als vijfde opstellen voor de prijsuitreiking.

Vierfouters

Laura Kraut en Marc Houtzager kregen beiden vier strafpunten in de barrage. Kraut had de KWPN-ruin Constable II gezadeld voor deze rubriek en liet de Harley VDL-zoon in 40,82 seconden over de eindstreep galopperen. Daarmee was de Amerikaanse veel sneller dan Houtzager en Sterrehof’s Calimero (v. Quidam de Revel), die in 45,52 seconden aan de finish kwamen.

Klik hier voor alle uitslagen

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook