Ga naar hoofdinhoud

Maher wint openingsrubriek Treffen, Bruggink beste Nederlander

Gert Jan Bruggink met MCB Ulke. Foto: Pierre Costabadie / www.arnd.nl
De vijfsterren openingsrubriek op het concours in Treffen werd vanmiddag met een klein verschil gewonnen door de Britse springruiter Ben Maher. Marco Kutscher uit Duitsland eindigde op de tweede plaats. Gert Jan Bruggink was met MCB Ulke goed voor het beste Nederlandse resultaat, hij werd dertiende.

Kutscher ging met de elfjarige Balermo als tweede van start in dit parcours over 1.45m op tijd en wist de leiding lang vast te houden met een tijd van 61.68 seconden.
Maher wist met de negenjarige Contigo net een fractie sneller rond te komen, het duo stopte de klok op 61.62 seconden en verwees de thuisrijdende Kutscher naar de tweede plaats.
Robert Whitaker legde met de veertienjarige USA Today beslag op de derde plek op het podium, het Britse duo voltooide de foutloze ronde in 62.91 seconden.

Daniel Deusser stuurde de achtjarige Hidalgo VG voor thuispubliek foutloos rond in 64.51 seconden. Hij was daarmee niet snel genoeg voor een podiumplaats en werd vierde voor Lauren Hough met Royalty Des Isles. De Amerikaanse stuurde de tienjarige Zandor Z-dochter in 65.09 seconden over de eindstreep.

Naast Bruggink eindigden ook de kersverse Europess kampioen Jeroen Dubbeldam en Willem Greve in de prijzen.
Dubbeldam zette met de elfjarige Quality een foutloze rit neer en werd zestiende en Greve had met de eveneens elfjarige Carambole N.O.P. twee strafpunten en eindigde op de achttiende plek.

Klik hier voor alle uitslagen.

Bron: Horses

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.