Ga naar hoofdinhoud

Maikel van der Vleuten grijpt GP JIM *Video*

Foto De Paardenkrant
Het leek even een Nederlandse top vier te worden bij de Grote Prijs van het herleefde Jumping Indoor Maastricht. Tot de Fransman Simon Delestre de tweede plaats bezette. Daarmee werd de uitslag: winst voor Maikel van der Vleuten, Delestre op twee en Gert-Jan Bruggink op drie. Een schitterende ontknoping van een geslaagde revival die JIM maakte na enkele jaren van afwezigheid.

Met 36,66 seconden zette Van der Vleuten met VDL Groep Sapphire B (v. Mr. Blue) een ijzersterke tijd neer. Als enige van het barrageveld kreeg hij het voor elkaar om na een levensgrote oxer vóór de insprong van de Longines-combinatie langs rechtsaf te slaan om over beduidend minder meters naar de laatste hindernis te galopperen. “Toen ik de ring inreed maakte mijn vader me attent op de mogelijkheid om na de één na laatste hindernis heel scherp naar rechts te wenden. Ik ben daar gaan kijken en zag dat het uiterst krap, maar mogelijk was. Ik kwam perfect bij de oxer en toen ik aangaf naar rechts te willen reageerde Sapphire heel alert en bijna sneller dan ik. Vanaf dat moment was het vol gas naar de laatste uit eindelijk bleek die prestatie goed voor de zege”, vertelde Maikel van der Vleuten.

In het laatste staartje van de wedstrijd kwam Delestre in de ring met Napoli du Ry (v. Baloubet du Rouet). Met een eindtijd van 37,72 seconden bleef hij op veilige afstand van Van der Vleuten, maar wist hij wel de Nederlandse overmacht te doorbreken.

Als allerlaatste was het de beurt aan Bruggink. Wetende hoe hoog de lat lag, wist hij Primeval Dejavu (v. Heartbreaker) naar de derde plaats te sturen, in 38,58 seconden. Daarmee passeerde hij op het nippertje Jeroen Dubbeldam.

Dubbeldam en Utascha SFN (v. Lux) kwamen met een tijd van 38,66 seconden op de vierde plaats. Willem Greve pakte de vijfde plaats, door met Carambole (v. Cassini) in 39,33 seconden over de eindstreep te komen. En ook op zes vinden we een Nederlander: Jur Vrieling met Zirocco Blue VDL (v. Mr. Blue). Zij reden in 39,69 seconden rond.

De laatste twee foutloze ritten in de barrage waren voor de Duitsers Tim Hoster en Lars Nieberg. In 40,31 en 41,49 seconden reden zij naar de plaatsen zeven en acht.

Klik hier voor de resultaten.
Klik hier voor de video.

Bron: Horses

 

4 reacties op “Maikel van der Vleuten grijpt GP JIM *Video*

 • alie wekema

  U schrijft: ‘Als enige van het barrageveld kreeg hij het voor elkaar om na een levensgrote oxer vóór de insprong van de Longines-combinatie langs rechtsaf te slaan om over beduidend minder meters naar de laatste hindernis te galopperen’

  Maar ik weet toch heel zeker dat Willem Greve met de super te rijden en springende hengst Carambole dit in de barrage als eerste deed. De rijdbaarheid van deze jonge hengst is gewoon top te noemen vandaar dat hij dit ook voor elkaar kreeg.

 • Yvonne

  @alie, nee hoor, Maikel was de enige die dit lijntje reed. Kijk maar na op clipmyhorse.

 • alie wekema

  Yvonne
  Goh ik meende toch echt dat Laurens van Lieren (reporter)zei dat Carambole voor de oxer langs ging naar de laatste steil. Dat maakte ook dat hij sneller was dan Zirocco Blue. Ik kan niet op ClipmyHorse dus ik kan het op dit moment niet bevestigen. Groet Alie

 • Ben Verheij

  Maikel was inderdaad de enigste die dit lijntje reed.
  Maar desalnietemin: wat een wereldpaard is die Carambole!
  Heb genoten!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook