Ga naar hoofdinhoud

Maikel van der Vleuten wint wereldbeker Londen

Foto De Paardenkrant
Zojuist heeft Maikel van der Vleuten met de veertienjarige VDL Groep Sapphire B de wereldbekeromloop op de Olympia Horse Show in Londen gewonnen.

 In de barrage moest Van der Vleuten alles geven om zich Francois Mathy van het lijf te houden.

Van der Vleuten kwam met zijn Mr. Blue-dochter 0.05 seconden sneller rond dan Mathy met  de tienjarige Polinska des Isles, die hierdoor genoegen moest nemen met de tweede plaats. Derde werd de Brit Daniel Neilson, die met de elfjarige KWPN-er Varo M ook weer slechts 0.07 seconden langzamer was en een tijd noteerde van 37.19 seconden.

De WB-zege van Vleut jr. en Sapphire was de tweede grote 1.60-zege in korte tijd, na hun spectaculaire overwinning in Maastricht.

Harrie Smolders/Regina Z en Jur Vrieling/Zirocco Blue VDL kregen in de eerste omloop vier strafpunten en eindigden als dertiende, respectievelijk als achttiende.

Klik hier voor alle uitslagen

Bron: Horses

 

2 reacties op “Maikel van der Vleuten wint wereldbeker Londen

 • MJ Kochx

  Super rit van Michael, leuk interview achteraf met Clare Balding

 • Karel de Lange

  De overgrootvader van Mr. Blue, de hengst Ridder (Ramzes AA x Ipsos ox), werd destijds bij het KWPN afgekeurd. Bij het KWPN had men alle kaarten op het Engelse Volbloed(race)model gezet en daar paste de meer klassieke en harmonische Ridder met zijn Arabische uitstraling niet in. Overigens is Ridder wel een van de mooiste nakomelingen uit de nafok van Ramzes geweest en na telkens weer blijkt ook een meer dan belangrijke en bewezen schakel in de prestaties van de internationale sportpaarden.

  Aan de eigenaren, Stal Brouwer, van de grootvader, Oldenburg (Inschallah AA x Wernstein), werd destijds het advies gegeven om de hengst terug te trekken anders werd hij afgekeurd.

  Terwijl de vader van Ridder, de hengst Salut, weer Kurde AA (v. Koheilan ox), die in de pedigree van talrijke internationale GP-paarden opduikt, als overgrootvader in de moederlijn heeft staan.

  De vader, Maroc x, van de grootmoeder van Sapphire B is weer een Anglo-Arabisch Volbloed. De conclusie “Gelijke genen en gelijke typen klikken” van de prof. Dr. Axel de Chapeaurouge in zijn boek “Die Genenforschung” wordt hierbij weer eens overduidelijk bevestigd.

  Mr. Blue (geb. 1988) zelf werd pas in 1997 voor het KWPN goedgekeurd. Hoe kortzichtig men in de fokkerij vaak te werk gaat blijkt, maar weer eens uit de score van deze prepotent verervende hengst die vooral tot uitdrukking komt als de nafok gelijke genen met hem deelt.
  Inmiddels staat de teller van mr. Blue op 83 internationale springpaarden uit 597 kinderen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook