Ga naar hoofdinhoud

Maikel van der Vleuten als een speer naar zege in Helsinki

De 1,45m-rubriek direct op tijd in Helsinki werd zojuist met overmacht gewonnen door Maikel van der Vleuten. Als laatste kwam hij de piste binnen met de negenjarige merrie Dana Blue (v. Mr. Blue) en stuurde haar uiterst snel, met 2,5 seconde voorsprong op Luca Maria Moneta, naar de zege. Jur Vrieling werd zevende met Quality Fz (v. Quintender).

Jur Vrieling begon de proef over 1,45m als tweede met de achtjarige Quintender-zoon Quality Fz met een scherp gereden ronde in 58,72 seconden. Het leverde de Groninger uiteindelijk de zevende plaats op. In de loop van de rubriek werd steeds iets harder gereden.

Moneta en Guerdat

Steve Guerdat reed ruim een seconde van Vrielings tijd af en zette met Urzo d’Iso (v. Number One d’Iso) 57,28 seconden op het scorebord, goed voor de derde plaats. Luca Maria Moneta was met de zestienjarige routinier  Neptune Brecourt (v. Cumano) nog bijna een seconde sneller.

Dana Blue zeer voorzichtig

Als laatste zette Maikel van der Vleuten met Dana Blue de snelste tijd op de klokken. De merrie was snel en zeer voorzichtig en finishte in 53,62 seconden en verpletterde de tijd van Moneta.

Van Asten een balk

Leopold van Asten was de derde Nederlander in de rubriek. Met VDL Groep Zidane N.O.P. kreeg hij een pechfoutje en werd zestiende.

Eric van der Vleuten vijfde

Eerder vanmorgen werd Eric van der Vleuten vijfde in de 1,40m-speedclass. Met Quivive S Z (v. Quasimodo Z) snelde hij in 51,97 seconden over de finish. De Fransman Olivier Robert won de rubriek op Fleur de Lune (v. For Pleasure).