Ga naar hoofdinhoud

Maikel van der Vleuten snelste in Christmas Cracker Londen

Maikel van der Vleuten met VDL groep Arera C Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Met de 'Christmas Cracker' eindigde de vrijdag van de London Olympia Horse Show. Het werd een spannende rubriek waarin Maikel van der Vleuten met de snelle VDL Groep Arera C (v. Indoctro) als eerste eindigde. Harrie Smolders klokte de tweede tijd ook op een Indoctro-nakomeling, Cas, maar door een afgeworpen balk werd het paar vierde.

Zeven combinaties hadden zich in de barrage van het 1,60m parcours gereden. Kevin Staut ging hierin niet van start en de overige zes maakten er een boeiende en spannende strijd van. Lorenzo de Luca opende het bal op de Ier  Limestone Grey (v. Try-Time). De Italiaan maakte een fout en was gezien voor de overwinning.

Delestre nul met Teavanta II C Z

Simon Delestre ging direct daarna foutloos met Ruben Romps voormalige topper Teavanta II C Z (v. Treasure), maar de tijd van 36,38 seconden bleek niet goed genoeg voor de overwinning. Harrie Smolders ging al sneller (34,38 seconden) met de Indoctro-zoon Cas maar kreeg een balk waardoor hij achter Delestre uiteindelijk als vierde eindigde.

Smolders en Ehning zelfde tijd

Het toeval wilde dat Marcus Ehning dezelfde tijd neer zette als Smolders, alleen Ehning hield alle balken in de lepels met de Westfaalse hengst Comme Il Faut (v. Cornet Obolensky). Met nog twee combinaties te gaan nam Ehning de leiding over.

Arera C vlug onder Van der Vleuten

De Indoctro-dochter VDL Groep Arera C is altijd snel en dat bewees de twaalfjarige merrie gisteravond weer eens. In handen van Maikel van der Vleuten snelde ze door het parcours om in 34,19 seconden te finishen. Deze tijd kon Laura Kraut niet meer halen. Ook kreeg de Amerikaanse nog een balk met Confu (v. Contact me). Zo kon Van der Vleuten met de zege naar huis gaan. Kraut werd vijfde in het klassement.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Paardenkrant-Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook