Ga naar hoofdinhoud

Malin Parmler met Dagma opnieuw superieur

Malin Parmler - Dagma CSI De Peelbergen 2016 © DigiShots

Bij Equestrian Centre de Peelbergen werd er op zaterdag vooral opgedubbeld. Malin Parmler gaf met de fantastisch springende Dagma een optreden goed voor de winst weg, net zoals de in Mierlo wonende amazone eenzelfde proef won op het eerste outdoor CSI in Kronenberg. 'Dagma is net een Ferrari. Als je weet hoe je ermee moet rijden, is het gaan gaan gaan', lacht de winnares van de 1.40m hoofdrubriek van de dag.

In een ruim barrageveld met 19 van de 60 deelnemers was er genoeg concurrentie voor Parmler en de 8-jarige Tangelo van de Zuuthoeve-dochter. De uitstekend Nederlands sprekende Zweedse ging als 13e van start, waarvoor ze de rit van Joe Whitaker als meetpunt nam. ‘Ik had vrees voor de tijd van Joe, hij heeft een soortgelijk paardje. Klein van formaat maar met een groot hart en enorm vlug. Uiteindelijk was hij ook 3 seconden sneller, maar met een fout’.

Goud waard
De time to beat van 42.50 seconden was daarom van Belg Dimitri Taeijmans met Don’s Diamant (v. Diamant de Semilly). ‘Ik kon slechts een van de twee voorlangs opties rijden, maar Dagma maakt de extra meters met haar snelheid goed. Ze heeft geloof ik van alle proeven die ze gelopen heeft er meer gewonnen dan niet. Het is enkel een kwestie van tijd voordat zo’n goed paard een keer verkocht wordt. Ik weet dat het nu eenmaal bij mijn werk hoort, maar als het moment daar is, zal ik er flink ziek van zijn. Dit paard is goud waard’, besluit Parmler over de door Stal Hendrix gefokte merrie.

Carpe Diem
Mel Thijssen trad met Colander-merrie Zsa Zsa vakkundig in de voetsporen van haar vader Leon, die een dag eerder vooraan stond in een proef gesponsord door Carpe Diem, de springstal van een van Turkse founders van het ECdP.  Met Diamond Quick Heto (v. Quick Lauro) deed mede-founder Loewie Joppen een poging om Thijssen van de winst te houden, maar met een goede seconde meer op de chronometer kwam hij niet verder dan plaats twee. Zoï Snels zijn barragerit in de 1.35m proef met de imposante I’m Special de Muze (v. Emerald) was goed voor de derde plaats.

Op herhaling
Madée Schuttenbeld ging op herhaling en eiste voor de tweede dag op rij de zege op in het CSI1* met Haarlem-telg Vayrenta. Overige dagwinnaars waren er in de vorm van de Turkse Ozgur Ozkan met Boncetto W (v. Concetto Famos) en Koeweiti Ali Al-Khorafi met Ungarin (v. Quantum).

Kilik hier voor de volledige uitslagenlijst.

Bron: De Paardenkrant – Horses / Persbericht Equestrian Centre de Peelbergen

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook