Ga naar hoofdinhoud

Manders focust op jonge springpaarden

Esther MandersEsther Manders kruist haar vingers. De springamazone uit Haaren hoopt dat ze volgende week van start mag op het tweesterrenconcours van Zwolle International, ze staat nog op de wachtlijst. Afgelopen week snoof ze al even aan de sfeer tijdens de éénsterrenwedstrijd, waarin ze zevende werd in de Grote Prijs op 1.40 m-niveau. Dit realiseerde ze met haar fokproduct Twinkling Star AS (v. Kashmir van Schuttershof), waarmee ze vaker internationaal op stap zou willen.

Voor de grote tour zadelde Manders de sBs-geregistreerde Twinkling Star AS, die haar vader fokte uit Jani (Creool x Cavalcadour xx), het voormalig Z-springpaard van Esther. “Hij heeft veel tijd gekregen en moet nog wat meer in het 1.40 m werk groeien, maar ik rijd hem graag. Hij is acht jaar, heeft een fijn karakter en hij kan met een goede ruiter straks nog veel hoger gaan lopen”, voorspelt de amazone over de zoon van Kashmir van Schuttershof (v. Nabab de Rêve) die zelf Grand Prix sprong onder Philippe Le Jeune. Het andere paard dat Manders bij zich had in Zwolle, is de zevenjarige KWPN’er Ziramon VDL (Marlon x Corland) die in mede-eigendom is van Geert in ’t Zandt uit Venlo.

“Ik probeer een paar keer per jaar een internationaal tweesterrenwedstrijd te rijden. Het is zo leuk om andere mensen te ontmoeten en de paarden ervaring op te laten doen. Bovendien levert het me wel eens handel op en dat is niet onbelangrijk als je een eigen stal hebt.” Esther Manders (35) startte thuis in het Brabantse Haaren haar eigen stal Assembly op. Ze was toen negentien. “Eerst werkte ik halve dagen met de paarden. Ik maakte jonge paarden klaar en verkocht ze. Inmiddels heb ik een paar heel fijne eigenaren en heb ik er gemiddeld tien tot vijftien te rijden.” De focus blijft op het opleiden van de jonge paarden en binnenkort neemt Esther het fokkerijgedeelte van haar vader over. “Het is bijna niet te doen om meer internationaal te rijden. Ik probeer nu wat binnen mijn bereik ligt en hoop de betere paarden te vinden om af te richten. Maar er staat ook al weer toekomst te wachten, zoals een tweejarige volle zus van Twinkling Star!”

Lees vandaag het volledige interview in De Paardenkrant.

Bron: Horses.nl/De Paardenkrant – Wendy Scholten

© Horses.nl, overname niet toegestaan. Op dit artikel rust copyright.

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook