Ga naar hoofdinhoud

Marc Houtzager: ‘Je moet gewoon nul rijden!’

Frank Schuttert in overleg met Marc Houtzager en Harrie Smolders Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

"Een nulronde was voor mijn collega's makkelijker geweest", zegt Marc Houtzager na afloop van zijn derde ronde om de landentitel. Een fantastisch parcours, met één klein fout.

“Voor mij op dit moment onverklaarbaar. Een foutje dat Calimero normaal niet gauw maakt: in de driesprong met het voorbeen op de achterste paal van de uitsprong-oxer. Misschien iets teveel druk gemaakt op de insprong-triplebar. Het is een lastige combinatie. de afstand ernaar toe is een beetje open. A-B is kort en de brede oxer eruit staat ver weg.”

Er gebeurt nog genoeg

“Calimero sprong geweldig, maar ik weet het wel: je moet gewoon nul rijden. Het parcours is minder zwaar dan gisteren. Die twee parcoursen hadden wel omgedraaid mogen worden. Maar er gebeurt nog genoeg. Hopen dat dat in ons voordeel werkt vandaag.”

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook