Ga naar hoofdinhoud

Marc Houtzager pakt Roelofsen Horse Truck-Prix in Roosendaal

Marc Houtzager met Sterrehof's Uppity. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Marc Houtzager heeft gisteravond in Roosendaal de Roelofsen Horse Truck-Prix gewonnen. Met Sterrehof's Uppity was hij in Den Goubergh de sterkste in de barrage. Sanne Thijssen werd tweede en Taizo Sugitani uit Japan werd derde.


In de 1.45m hoge Big Tour-proef kwamen dertien combinaties in de barrage. Na een spannende strijd pakte Marc Houtzager op de Guidam-zoon Sterrehof’s Uppity de winst met slechts negen honderdste voorsprong op Sanne Thijssen met Ulena (v. Baloubet du Rouet). Taizo Sugitani was met de Holsteiner hengst Cuba (v. Cassini II) bijna een seconde langzamer dan Thijssen. Vincent Voorn werd vierde op Athena (v. Berlin) en Marc’s partner Julia Kayser reed Sterrehof’s Ushi (v. Vigo d’Arsouilles) foutloos naar de vijfde plaats.

Het eerder  verreden 1.35m kende een compleet Nederlands podium. Hier ging de winst naar Bianca Schoenmakers met Boss HDH (v. Phin Phin). Op de tweede plaats eindigde Bram van der Pluijm met Zharry Go (v. Indoctro) voor Kevin Jochems (Ma Cherie), Albert Zoer (Cardoso) en Jelmer Hoekstra (Bomea B).

Elina Petersson uit Zweden won met Canasta Z (v. Canabis Z) het 1.40m. Wennemars onder Dennis van den Brink werd tweede en de Belg Boy-Adrian Van Gelderen reed de KWPN-er Be Cool naar de derde plek.

Klik hier voor alle uitslagen.

Bron Horses

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook