Ga naar hoofdinhoud

Eerste prijs van $11.550,- naar Mark Bluman en Thriller P

De overwinning in de $35.000,- doterende rubriek van het driesterren concours in Tryon ging gisteren naar Mark Bluman en Thriller P. In de barrage trotseerde de combinatie het 1,50 m parcours in 36,60 seconden, waardoor zij de eerste prijs van $11.550,- in ontvangst mochten nemen.

Bluman nam voor deze gelegenheid de teugels over van zijn leerlinge Daniela Stransky, die de SWB’er normaal gesproken rijdt en in bezit heeft. Voorheen werd hij uitgebracht door Erika Lickhammer en in een verder verleden door Pieter Clemens op 1,60 m-niveau. “We hebben de hengst sinds kort aangeschaft voor Daniela”, aldus Bluman. “Ik wilde hem deze week hier uitbrengen om zeker weten of het ook goed zou gaan op een grote wedstrijd. Ik heb de voorkeur om de paarden van mijn leerlingen af te stemmen in de wedstrijdring, zodat zij later zelf ook een goed gevoel hebben. Tot nu toe laat Thriller P zich in ieder geval elke keer fantastisch zien. We waren ook erg snel in de barrage, maar op dit paard merk je dat niet eens. Thriller P neemt veel grond en is erg atletisch. Dat maakt je samen bijna onverslaanbaar.”

In deze proef eindigde Eugenio Garza op de tweede plaats door Empire van Wuitenshof in 37,14 seconden rond te sturen. Amanda Derbyshire en Lady Maria BH finishten als derde met een tijd van 38,02 seconden.

Bron: World of Showjumping

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook