Ga naar hoofdinhoud

Marriet Hoekstra goed op dreef in Polen

Marriet Hoekstra hier met Eat my Dust Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
In het Poolse Wilkow heeft Marriet Hoekstra in de 3*-rubrieken van gisteren goed gepresteerd. In het 1,40m reed ze Wimphof's Hinde (v. Berlin) naar de vierde plaats en Everglade (v. Clinton) naar de zevende. Ook in het 1,45m kwam ze met U Bresco Z  (v. Untouchable Z) in de prijzen, hierin was het een twaalfde plaats.

In de Silver Tour over 1,40m was de Tsjech Kamil Papousek op de Namelus-zoon Nadal Z de snelste foutloze in 61,90 seconden. Marriet Hoekstra kwam met de in België gefokte merrie Wimphof’s Hinde ruim twee seconden te kort op de winnaar. Met de Clinton-zoon Everglade bleef Hoekstra ook foutloos, de tijd van 66,47 seconden bracht haar op de zevende plek.

Balk maar wel snel

In de hoofdrubriek kreeg Marriet Hoekstra een balk met U Bresco Z, maar door de snelle tijd kon de amazone toch in de prijsuitreiking opstellen op de twaalfde plaats. De proef werd gewonnen door de Poolse ruiter Kamil Grzelczyk die voor eigen publiek Wibaro (v. Balou du Rouet) overtuigend naar de winst sprong. Ook de tweede plek was voor een Poolse ruiter, Krzysztof Ludwiczak met de door Gestüt Lewitz gefokte Stalando 2 (v. Stakkatol).

Bronze Tour

In de Bronze Tour reden Sanne Thijssen en Kevin Jochems zich in de prijzen. Thijssen werd op Sara Galotiere (v. Ideal de la Loge) elfde en Jochems was met Quinoa des Riollets (v. Calvaro Z) een honderdste langzamer en werd twaalfde.

Klik hier voor alle uitslagen.

Bron Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.