Ga naar hoofdinhoud

Martin Fuchs Zwitsers kampioen met KWPN’er Chaplin

Jelmer Hoekstra, hier met Chaplin. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De 24-jarige Martin Fuchs is voor de vijfde keer Zwitsers kampioen geworden. De Olympische springruiter won al drie keer goud bij de young riders en op het kampioenschap in Sion pakte hij zijn tweede seniorentitel. Martin Fuchs, zoon van Thomas en Renate Fuchs, deed dat op de rug van de getalenteerde KWPN'er Chaplin (v. Verdi), die eerder door Jelmer Hoekstra werden gereden. 

Fuchs maakte het afgelopen seizoen een enorme opmars met Clooney (v. Cornet Obolensky) en nam met dit fokproduct van Bernd Richter onder andere deel aan de Olympische Spelen. Daar werd het Zwitserse team zesde in de landenwedstrijd en individueel was er een veertiende plaats voor Fuchs na een nulronde in de eerste omloop en een springfout in de tweede omloop.

Chaplin

Het Zwitsers kampioenschap was pas de vierde wedstrijd  voor Fuchs en de negenjarige Chaplin, die eerder door Jelmer Hoekstra werd gereden. Fuchs kocht Chaplin deze zomer van Hoekstra’s werkgever Leon Thijssen en heeft hem dus nog niet lang onder het zadel. Chaplin werd gefokt door G. Knoop uit Slootdorp.

Tweede in het kampioenschap werd Niklaus Rutschki met de KWPN’er Windsor XV (v. Karandasj) en Fabio Crotta pakte de derde plaats met Tess de Jalesnes (v. Baloubet du Rouet).

Edwin Smits

De in Zwitserland woonachtige Edwin Smits deed ook mee in het Zwitsere kampioenschap. Hij reed Dandiego B Z (v. Dutch Capitol) naar een mooie vijfde plaats.

Aan het kampioenschap deden drie van de vier Zwitserse Rio-ruiters mee. Steve Guerdat trok zijn Kavalier II terug en Romain Duguet reed naar een veertiende plaats. Alleen Jannika Sprunger was niet in Sion.

Uitslag 

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook