Ga naar hoofdinhoud

Mathijs van Asten wint gelijknamige Grote Prijs

Mathijs van Asten, hier met Castella. Foto: Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Zijn familie in de vaderlijke lijn zal ooit in Asten hebben geleefd. Dat schept kennelijk een band, want Mathijs van Asten was vanmiddag een overtuigende winnaar van de Grote Prijs van Asten. In een barrage met zeven concurrenten was de man uit Ysselsteijn de snelste met Brugal VDL.

Acht combinaties hadden het lastige 1.45 m hoge parcours met een tijd om in de gaten te houden goed doorstaan. Onder hen vier Nederlanders, waarvan Mathijs van Asten als tweede starter een daad moest stellen. Jessica Mendoza was net met 12 strafpunten afgedropen, maar Van Asten haalde bij Brugal VDL (v. Indorado) het onderste uit de kan.

Christine McCrea

Nu heeft het fokproduct van Dirksen en Hijlkema uit Tirns in Amerika met Christine en Jonathan McCrea voor nóg hetere vuren gestaan. Na een een pijlsnelle rit zette Mathijs van Asten de klok stil op 0/37.04.
“Ik reed niet binnen voor de winst. Ik wilde een strakke ronde rijden en dat is absoluut gelukt. Soms loopt een proef fijn en dat was nu zo, daar kon ik op doorpakken”, vertelt de winnaar van de 1.45m Grote Prijs. “Als je zo dicht bij huis wint met een paard dat je net op stal hebt, dat is natuurlijk fantastisch. Net als het hele concours hier. De sfeer is geweldig en alle faciliteiten zijn er, zodat wij top kunnen presteren.”

Alleen één na laatste starter Mark Turnbull slaagde erin om met zijn paard Cartouch III in de 37 seconden te rijden, maar het cijfer achter de komma luidde 96. Hikazi Yoshizawa eindigde met Conrato op de derde plaats.

Caris op vier

Nicole Caris leverde met W. Diva Rosa MFS een knappe prestatie door dubbel nul te blijven en in 38.74 de vierde plaats op te eisen. Eric van der Vleuten jr. bewees dat zijn vader en broer niet de enige Vleuten zijn die kunnen sturen. Met Casantos (v. Carthino Z) pakte Eric jr. knap de vijfde plaats.

Uitslag

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.