Ga naar hoofdinhoud

McLain Ward op een én twee in Spruce Meadows

McLain Ward met Zander
McLain Ward met Zander Foto Rik Vander Sanden

De Investors Group Cup over 1.50m werd zaterdagmiddag verreden in Spruce Meadows. Deze CSI5* rubriek kende een overwinning voor McLain Ward, die niet alleen de eerste maar ook de tweede plek bezette. Met Zander stond hij bovenaan, terwijl hij met HH Carlos Z tweede werd. De Amerikaanse ruiter wist deze zomer in de ‘Pan American’ tour meerdere keren prestigieuze prijzen in de wacht te slepen. Hij wordt samen met zijn toppaard Rothchild getipt als een van de kanshebbers in de de finale van $400.000 Pan American Cup die vandaag op het programma staat.

Van de 47 starters wisten er zich maar vier te plaatsen voor de barrage van de $83.000 gedoteerde Investors Group Cup. Ward zette als eerste starter een tijd van 37.06 neer met de tienjarige KWPN’er Zander (v. Cantos). Met het voormalig toppaard van Nicola Phillipaerts, HH Carlos Z (v. Chellano Z ), volgde hij kort daarna met vier strafpunten in 38,62 seconden.

Voor Mexico kwam Santiago Lambre in de ring, maar kreeg met Skovlundegaards Cassius (v. Casir ASK) een weigering en extra strafpunten voor tijdsoverschrijding. In 47.94 seconden met een totaal van zeven strafpunten werd deze combinatie derde.

De Amerikaanse Leslie Howard plaatste zich als vierde. Met Balboa 6 (v. Baloubet du Rouet) zag ze een regen aan balken vallen en kreeg in totaal 22 strafpunten in 46.16 seconden.

Klik hier voor de volledige resultatenlijst.

Bron: Horses

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook