Ga naar hoofdinhoud

McVean toch kans op deelname aan Spelen door Nederlander

Katie McVean DelphiDe droom van de 24-jarige Katie McVean om volgend jaar in Londen deel te nemen aan de Olympische Spelen komt mogelijk toch uit. De kansen van de Nieuw-Zeelandse amazone leken enkele weken geleden verkeken toen ze besloot haar toppaard Delphi te verkopen. De Nederlander Jan Schep was echter zo onder de indruk van haar prestaties in Den Bosch dat hij haar de kans wil geven zich met het achtjarige springtalent Wavantos VD Renvillehoeve (v. Lux Z) te kwalificeren voor de Olympische Spelen.

Wavantos VD Renvillehoeve liep eerder in de internationale sport onder de Poolse ruiter Lukasz Wasilewski. McVean hoopt zich via succesvolle deelname aan CHIO Aken individueel te kwalificeren voor deelname aan de Spelen. Als dit lukt zal ze ook proberen te voldoen aan de eisen voor het Nieuw-Zeelandse team. Haar paard voldoet al aan de eisen voor deelname. McVean komt half juni naar Nederland om zich voor te bereiden op de kwalificaties. Ze verblijft bij de HBC stal in Boijl.

McVean was vorige maand in Leipzig de grote verrassing met haar zesde plaats in de wereldbekerfinale springen. Ze was eigenlijk niet van plan haar paard te verkopen, maar kon het aanbod dat ze kreeg niet weigeren. Naar verluid verwisselde Delphi voor een miljoenenbedrag van eigenaar. “Het was een moeilijke beslissing. Maar er kan altijd iets gebeuren en dan sta je met lege handen. Met dit geld kan ik aan de toekomst werken en hopelijk hoef ik een volgende keer niet te verkopen”, liet de amazone na verkoop weten.

Bron: Horses.nl

Lees ook:
Olympische droom door verkoop Delphi voorbij voor McVean

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.