Ga naar hoofdinhoud

Mechelen: Aniek Poels derde in Queens Cup

De laatste rubriek gisteravond in de hoofdarena van de Nekkerhallen in Mechelen was de strijd om de Queens Cup. Springamazone Aniek Poels werd derde in deze 1,40 m-rubriek 'only for ladies'. Poels zadelde voor dit damesnummer de BWP-ruin Baggio 11 (Heartbreaker x Concorde).

Vijftien amazones reden een foutloos basisparcours en gingen door naar de barrage. Poels reed foutloos in 40,25 seconden. Vier andere amazones hadden het gas er goed op en wisten de chronometer te stoppen onder de veertig seconden. Snelst was Ellen Whitaker met de voshengst Royal Rose (37.01 sec.), maar zij had een balk uit de lepels en werd als snelste vierfouter achtste, net voor Dominique Greeve die mey Quadrille du Quick (Quick Star x Athlete Z) eveneens een balk had in een tijd van 39.84 seconden.

De overwinning ging naar de KWPN-merrie Castle Forbes Cosma (Couleur Rubin x Peter Pan) onder de Ierse Jessica Kürten met een foutloze rit in een tijd van 37.33 seconden, was ze net iets sneller dan de Franse Caroline Nicolas die met de sBs-ruin Oxford d’Esquelmes (Darco x Grand Veneur) zonder springfouten en na 37.39 seconden finishte.

Poels had overigens een goede dag. ’s Ochtens werd ze tweede met BWP-merrie Asteris 2 (Calvados x Luciano) in een 1,45 m-rubriek.

Klik hier voor de uitslag van de Queens Cup
Klik hier voor de uitslag van de 1,45 m-rubriek

Bron: Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook