Ga naar hoofdinhoud

Mechelen: Geen Land Rover voor Smolders

Gregory Wathelet

Gregory WatheletDe Belgische springruiter Gregory Wathelet kan na afloop van Jumping Mechelen met een nieuwe auto naar huis. Alleen hij wist maandag vijf rondes foutloos te blijven in de Land Rover Masters met zijn paard Sea Coast Cortes ‘C’ (v. Randel Z) en kreeg als prijs de sleutels van een Land Rover overhandigd. Smolders had twee balken met Exquis Walnut de Muze (v. Nabab de Reve) en eindigde op de derde plaats na het verrijden van de laatste barrage.

Tijdens de Land Rover Masters werden vijf rondes gesprongen. Elke ronde vielen de ruiters af die een springfout maakten. In de eerste ronde bleef iedereen foutloos, maar in de tweede ronde vielen er al twee favorieten af. Regerend wereldkampioen Kevin Staut met Once de Kreisker (v. Papillon Rouge) en Denis Lynch met Tarpan (v. Oklund). Nathale Chiaudani met haar vosruin Almero (v. Asti Spumante) viel af na drie rondes. Na de vierde omloop moest er afscheid genomen worden van Pieter Devos  met Candy (v. Nabab de Reve), Judy-Ann Melchior met Aktion Pur Z (v. Ars Vivendi) en Rik Hemeryck met Challenge van de Begijnakker (v. Chelanno Z).

In de laatste ronde ging het erom spannen. Christian Ahlmann met Lorenzo (v. Lord Caletto) besloot op te geven. Guy Williams met Depardieu van Kiezelhof (v. Thunder van de Zuuthoeve) maakte net als Smolders twee springfouten, maar was een stuk langzamer dan de Nederlander. Hij eindigde daardoor als vierde. Jos Lansink was ook veel trager dan Smolders, maar tikte slechts één balk van de lepels waardoor hij op de tweede plaats eindigde met Casper van Spieveld (v. Mr. Blue).

In de Altez NV Prijs ging Wilm Vermeir met Wizard van de Donkhoeve (v. Canaletto) er met de winst vandoor. Rob de Bruyn met Dulf van den Bisschop (v. Heartbreaker) was met een gedeelde vierde plaats de beste Nederlander in de rubriek.

Klik hier voor alle uitslagen

Bron: Horses.nl

© Horses.nl, overname niet toegestaan. Op dit artikel rust copyright.

 

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook