Ga naar hoofdinhoud

Mechelen: Land Rover en 13.000 euro voor Kürten

Albert Zoer SamDe Ierse springamazone Jessica Kürten was iedereen vanmiddag te snel af in de wereldbekerwedstrijd van Jumping Mechelen. Ze veroverde met haar overwinning met Castle Forbes Myrtille Paulois (v. Dollar du Murier) 13.000 euro prijzengeld en een Land Rover. De Nederlanders wisten zich niet te plaatsen voor de barrage. Albert Zoer was met een zevende plaats met Sam (v. Calvados) de beste Nederlander.

Slechts vier combinaties wisten het basisparcours foutloos te volbrengen. Hierin slaagden de Ierse Kürten en drie Belgische combinaties. In de barrage was Jos Lansink met Casper van Spieveld (v. Mr Blue) de snelste vierfouter. Hij eindigde op de derde plek en kreeg 20.500 euro. Twee combinaties wisten foutloos te blijven. Gregory Wathelet kwam met Sea Coast Cortes ‘C’ (v. Randel Z) iets snelheid tekort voor de overwinning, die naar Kürten ging. Wathelet nam 23.000 euro in ontvangst. 

Albert Zoer maakte met Sam een springfout in de eerste manche. Als snelste vierfouter sleepte hij toch nog 4.500 euro prijzengeld binnen. De winnaar van de Grote Prijs, Leon Thijssen met Tyson (v. Numero Uno), kwam met twee springfouten en een 22e plaats uit het basisparcours.

Klik hier voor alle uitslagen.

Bron: Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook