Ga naar hoofdinhoud

Mechelen: Raijmakers junior tweede

Dirk Demeersman met Cicero Z van PaemelSpringruiter Piet Raijmakers junior legde maandag tijdens Jumping Mechelen in een rubriek voor goedgekeurde hengsten beslag op de tweede plaats met Van Schijndel’s Lys Platière (v. Quidam de Revel). De grote winnaar van de rubriek was Dirk Demeersman. Hij werd eerste met Cicero Z van Paemel (v. Carthago Z) en derde met Baron Cento Heldenlaan (v. Cento). Harrie Smolders met Exquis Powerfee (v. Fedor) was de tweede Nederlander in de barrage en eindigde op de achtste plaats.

“In juni sprak ik met de eigenaren van Cicero af dat we voluit voor de sport zouden gaan. Ik nam hem mee naar Genève. De prestaties sprongen daar niet meteen in het oog, maar ik reed er de wendingen al eens wat korter. Het was een voorbereiding op Mechelen. Voor Mechelen heb ik voor elk paard een plan. Cicero Z rijd ik donderdag in de Grote Prijs. Baron Cento Heldenlaan (v. Cento) is normaal wat sneller, met hem ga ik het in de Sires proberen,” vertel Demeersman.

Demeersman plaatste zich inderdaad niet alleen met de imposante schimmel Cicero voor de barrage, ook met Baron Cento Heldenlaan toverde hij een foutloos rondje uit de hoed. Iets wat na hem ook Piet Raijmakers junior lukte. Raijmakers plaatste zich eerst met Van Schijndel’s Lys Platière en deed daarna ook met Rascin (v. Ramiro) een poging. Laatstgenoemde hengst sprong uit het boekje maar het duo kwam buiten de tijd over de finish. Raijmakers: “Dat is flink balen, stom gewoon.” Na de barrage kon Piet junior alweer lachen en er kon zelfs een bedankje af richting Demeersman. “Bedankt om me tweede te laten worden.”

Lees morgen meer in De Paardenkrant.

Bron: Horses.nl/De Paardenkrant – Koen Cromheecke

© Horses.nl, overname niet toegestaan. Op dit artikel rust copyright.

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook