Ga naar hoofdinhoud

Mechelen: Thijssen onverslaanbaar in Grote Prijs

Leon Thijssen Tyson Grote Prijs Jumping MechelenSpringruiter Leon Thijssen legde woensdag met een razendsnelle barragerit met Tyson (v. Numero Uno) beslag op de overwinning en 13.000 euro prijzengeld in de Grote Prijs van Jumping Mechelen. Alleen de Duitser Lars Nieberg kwam met Lord Luis (v. Lasino) dicht in de buurt van de prestatie van Thijssen, maar was eentiende van een seconde te langzaam. “Tyson is ondertussen ervaren genoeg om voluit de laatste lijn aan te kunnen dus daar behoefde ik, in tegenstelling tot Nieberg, niet terug te nemen”, verklaart Thijssen.

“Het basisparcours leek tijdens het lopen behoorlijk aan de maat maar bleek tijdens het rijden toch iets gemakkelijker te rijden dan werd gedacht”, aldus Thijssen. In de barrage kwamen dan ook zestien combinaties in actie. Thijssen ging voluit en qua snelheid bleek Tyson vrijwel niet te kloppen. “In de lijn waarin we een acht dienden te rijden om twee hindernissen te kunnen springen kon ik beide malen de eerste afstand rijden en dat leverde belangrijke tijdwinst op”, blikt Thijssen tevreden terug. Alleen de Zwitserse Janika Sprunger was sneller dan Thijssen en Tyson, maar dat kwam haar wel op een springfout op de laatste hindernis te staan.

Harrie Smolders mocht met Regina Z (v. Rex Z) ook van start in de barrage. Hij noteerde echter twee springfouten en eindigde op de veertiende plaats. Leon Thijssen was eerder op de dag ook al succesvol in een 1,45 m-rubriek. Hij eindigde met Ulena (v. Baloubet du Rouet) op de derde plaats. De overwinning ging naar de Belgische springruiter Ludo Philippaerts.

Klik hier voor alle uitslagen.

Bron: Horses.nl/KNHS

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Eén reactie op “Mechelen: Thijssen onverslaanbaar in Grote Prijs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook