Ga naar hoofdinhoud

Medal of Honor voor Peder Fredricson

Peder Fredricson met Christian K Foto: Shannon Brinkman / www.arnd.nl

Een grote eer voor Peder Fredricson: de Zweedse springruiter ontving woensdag uit handen van koning Carl XVI Gustaf de Medal of Honor als waardering voor zijn sportprestaties het afgelopen jaar. Fredricson won met het Zweedse team de zilveren medaille op de Wereldruiterspelen in Tryon en was individueel succesvol met meerdere grote overwinningen. 

Zo won de ruiter onder meer de CSI5* LGCT Grote Prijs van Cannes. “Het krijgen van deze medaille voelt als een eer. Het was natuurlijk erg gaaf om de koning en koningin op het koninklijk kasteel te kunnen ontmoeten”, liet Fredricson aan World of Showjumping weten.

Bron: World of Showjumping

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook