Ga naar hoofdinhoud

Michael Greeve zesde in loodzware Grand Prix van Dinard

Michael Greeve en Whitney BB Foto Wendy Scholten
De vijfsterren Grand Prix van Dinard was gisteren een loodzware opgave voor de springruiters. Op de mooie graspiste in Bretagne haalden alleen Nicolas Delmotte en Karim Elzoghby de barrage. Delmotte hield de zege in eigen huis met Ilex VP (v. Diamant d Semilly). Michael Greeve was de enige Nederlander in de Grote Prijs. Met de Nabab de Reve-dochter Whitney BB kreeg hij een balk in het basisparcours en werd toch zesde door zijn goede tijd.

De 1,60m-Grand Prix bleek een moeilijker opgave dan verwacht. Van de 33 starts bleven slechts drie combinaties foutloos. De Belg Gaetan Decroix had pech met Quel Homme de Hus (v. Quidam de Revel). Het paar was wel foutloos maar liepen tegen twee tijdfouten aan, dus geen barrage voor hen.

Vier stafpunten

Ook geen barrage voor Michael Greeve die met de veertienjarige merrie Whitney BB een balk kreeg. De goede tijd in het basisparcours bracht Greeve de zesde plaats achter de twee amazones Beezie Madden (Breitling LS) en Penelope Leprevost (Urano de Cartigny) die beiden ook vier strafpunten kregen.

Nulronde

In de barrage gingen Nicolas Delmotte en Karim Elzoghby de strijd met elkaar aan voor de hoofdprijs. Demotte ging als eerste van start met de BWP’er Ilex VP. Hij reed een degelijke nulronde zonder te veel risico en zette 45,66 seconden op de klokken.

Elzoghby geeft op

De Egyptenaar Karim Elzoghby kwam vervolgens met de Cantos-merrie Amelia in de ring. Op hindernis twee maakte het fokproduct van Bosman uit Heerde een fout en Elzoghby gooide de handdoek in de ring, de uitslag was bekend. Delmotte hield de overwinning in eigen land.

Klik hier voor de uitslag.

Bron World of Showjumping/Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.