Ga naar hoofdinhoud

Moerings tweede in troostfinale, Dominique Hendrickx Belgisch kampioen

Prijsuitreiking vijfjarigen. Foto: Jacquelien van Tartwijk

In Lanaken stonden vandaag de troostfinales op het programma en het Belgisch kampioenschap. Dominique Hendrickx won dit kampioenschap met de BWP'er Kannabis van de Bucxtale. De troostfinales bij de vijf-, zes- en zevenjarigen gingen de zeges naar Caro Z (v. Clintissimo Z), Canabis d'Albain (v. Baloubet du Rouet) en Cristo Beech (v. In the Business).

In het Belgisch kampioenschap streden vijftien combinaties om de titel. Na drie rondes plus een finale ronde. Met slecht 2,88 strafpunten ging de titel naar Dominique Hendrickx met de pas achtjarige Kannabis van de Bucxtale (v. Contact van de Heffinck). Het zilver werd omgehangen bij de 26-jarige Arnaud Doem die Edgard de Prefontaine, eveneens achtjaar en een Contact van de Heffinck-nazaat, had gezadeld. Pieter Clemens won de bronzen medaille met Horizon de Regor (v. Obourg). Hiermee heeft Jos Lansink met zijn paarden een gouden medaille op het Nederlands kampioenschap en een bronzen medaille op Belgisch kampioenschap op zak.

Caro Z beste in vijfjarigen troostfinale

De bij Zangersheide ingeschreven Caro Z won de troostfinale bij de vijfjarigen met de Britse Maisie Drea in het zadel. Bas Moerings volgde met Ipsthar (v. Denzel vd Meulenhof) op de tweede plaats.

Anoek van der Pluijm reed zich ook in de top vijf met Icen (v. Iceman de Muze). Het duo finishte in de vijfde tijd van 57,37 seconden.

Troostfinale zesjarigen voor Frans duo

Het Franse duo Canabis d’Albain met in het zadel Alexis Bouillot won met lichte voorsprong de troostfinale voor de zesjarigen.

Het beste Nederlandse duo is te vinden op de twaalfde plaats. In 59,17 seconden stuurde Joost Martens zijn Gaillard de la Pomme-dochter Hally Berry foutloos over de finishlijn.

AES’er wint bij zevenjarigen

De bij het AES ingeschreven Cristo Beech (v. In the Business) was met Matthew Sampson slechts 0,04 seconden sneller dan de nummers twee Robinson Maupiler met Bayla de la Rouge (v. Palestro II).

In de top tien ook de Berlin-zoon Bakardi Fz met Nico Lupino op een vijfde plaats. Monique van den Broek reed de Holsteiner merrie Quintera naar de zevende prijs. De beste KWPN’er was Gladstone die onder Jordi van Oosterhout naar een tiende plaats liep.

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.