Ga naar hoofdinhoud

Mohammed Ghanem Al Hajri rijdt op safe naar winst in WB Al Ain

Het was Mohammed Ghanem Al Hajri die de zege naar zich toe trok in de 3* wereldbeker-omloop in Al Ain. De ruiter uit de Verenigde Arabische Emiraten sprong met de veertienjarige Pour le Poussage op safe naar de overwinning in de zware omloop. De tweede plaats ging naar de Saoedi Abdulrahman Bader Alrajhi en Sheik Majid bin Abdullah Al Qassimi werd derde met de KWPN'er Celtion.

De eerste manche van de wereldbekeromloop in Al Ain wisten alleen Mohammed Ghanem Al Hajri en Abdulrahman Bader Alrajhi foutloos af te leggen. Samen met zeven andere combinaties werd aan de tweede manche begonnen om punten te verzamelen in de Arabische liga voor de wereldbeker.

Op safe

Al Hajri reed een safe tweede omloop met Pour le Poussage (v. Polytraum) en kwam met een tijdfout over de finish. Dat overkwam ook Abdulrahman Bader Alrajhi met vijftienjarige BWP’er Chilli Pepper van de Helle (v. Cumano). De tijd van 56,38 seconden bracht Al Hajri de overwinning. Alrajhi klokte 57,97 seconden.

KWPN’er Celtion

Sheik Majid bin Abdullah Al Qassimi kreeg in beide manches een tijdfout met de Veron-zoon Celtion en werd met het fokprodukt van J. Koster uit Meeden twee strafpunten derde.

Will en Naeve

De Duitsers David Will en Jorg Naeve werden met hun paarden Mic Mac du Tillard (v. Cruising) en Carena 11 (v. Corrado I) vierde en vijfde. Ze bleven allebei foutloos in de tweede ronde maar namen vier strafpunten mee uit de eerste.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Paardenkrant-Horses.nl/World of Showjumping

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.