Ga naar hoofdinhoud

N.O.P. legt weer vijf toppaarden vast

De dressuurpaarden Glock’s Undercover, Kingsley Siro en Arlando en springpaarden Glock’s London en VDL Zirocco Blue zijn onlangs vastgelegd door de Stichting Nederlands Olympiade Paard. Glock’s Undercover, Kingsley Siro en Glock’s London horen bij de favorieten voor een podiumplaats tijdens de WEG in Normandië. Van aanstormende talenten Arlando en VDL Zirocco Blue wordt verwacht dat zij kanshebbers zijn voor de Olympische Spelen in Rio.

N.O.P.-voorzitter Ieko Sevinga is trots op het feit dat het weer gelukt is om potentiële medaillepaarden vast te leggen. “We zien om ons heen dat veel toppaarden de grens over gaan; de hulde dient volledig te gaan naar de eigenaren die bereid zijn om hun paard te behouden tot en met de World Equestrian Games dit jaar in Normandië of de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.”

Ook technisch directeur van de KNHS, Maarten van der Heijden, is blij met deze vastlegging. “We maken al jaren stappen binnen het topsportprogramma op rijtechnisch-, veterinair-, mentaal- en fysiek gebied om in de mondiale medaillewedloop mee te kunnen blijven gaan, maar successen kunnen we alleen halen als eigenaren bereid zijn hun paarden aan te houden voor WK’s en Olympische Spelen. Dankzij deze fantastische eigenaren vergroten we de kans hierop enorm!”

De ruin Glock’s Undercover N.O.P. (Ferro x Donnerhall) van Glock Horse Performance Centre Holding BV lijkt een vaste waarde voor een plek in het Nederlandse team tijdens de Wereldruiterspelen, maar is zeker ook in de race voor individueel eremetaal. Deze combinatie bezet de derde plaats op de wereldranglijst en behaalde recent de derde plaats in de Wereldbekerfinale in Lyon.

Danielle Heijkoop amazone en eigenaresse van Kingsley Siro N.O.P. (Gribaldi x Hemmingway) won vorig jaar een zilveren teammedaille tijdens het EK in Herning. Sindsdien zijn de percentages alleen maar gestegen en nemen zij maar liefst plek negen in op de wereldranglijst. Een mooie zesde plaats viel hen ten deel bij de Wereldbekerfinale in Lyon.

Onder Diederink van Silfhout is de negenjarige goedgekeurde KWPN-hengst Arlando N.O.P. (Paddox x Mytens xx) bezig aan een imposante opmars op het hoogste niveau. Binnen enkele maanden is de hengst van familie Both en Hengstenstation De Nieuwe Heuvel gestegen van plek 441 naar de 44e plaats op de wereldranglijst.

Door de recente aankoop van Glock’s London N.O.P. (Nabab de Reve x Chin Chin) door dhr. en mw. Glock bleef de twaalfjarige voshengst al behouden voor Gerco Schröder. De topcombinatie verdiende op indrukwekkende wijze individueel en -teamzilver op de Olympische Spelen in Londen. Begin mei werden ze nog derde in de Global Champions Tour in Madrid.

Jur Vrieling en VDL Zirocco Blue N.O.P. (Mr. Blue x Voltaire) werden in maart door bondscoach Rob Ehrens toegevoegd aan het Olympisch kader. De tienjarige talentvolle schimmelhengst van VDL Stud Sport & Training BV en Hengstenhouderij Jespers BV ontwikkelt zich tot een indrukwekkend springpaard en won vorig jaar o.a. de Grote Prijs van Kopenhagen. Ook maakte de combinatie deel uit van het Nederlandse springteam dat in augustus de FEI Furusiyya Nations Cup won in Gijon.

In totaal zijn nu tien paarden vastgelegd door het N.O.P. Eerder waren dat al Jerich Parzival N.O.P., Keyflow N.O.P, Vedet PB N.O.P, Alphaville N.O.P. en VDL Groep Verdi TN N.O.P.

Bron KNHS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook