Nafok Kannan en Gribaldi verdiende in januari meeste geld - Horses.nl Ga naar hoofdinhoud

Nafok Kannan en Gribaldi verdiende in januari meeste geld

De nummers 1 van de wereld volgens de WBFSH-ranglijst, Kannan en Gribaldi, voeren ook de wereldranglijst aan met de winsommen die hun nakomelingen tot nu toe in 2015 hebben verdiend. Dat blijkt uit de HorseTelex-wereldranglijsten die gisteren voor het eerst op de website www.HorseTelexResults.nl werden gepubliceerd.

Carlo en Valegro verdienden in januari als individuele paarden het meeste prijzengeld in het springen, respectievelijk de dressuur. HorseTelex berekent ook de successen van opkomende hengsten met nakomelingen tot en met elf jaar in de internationale sport. In deze rubriek, de ‘Promising sires’, voeren de Selle Francais Maloubet de Pleville en de Oldenburger San Remo de ranglijst aan. Bij de stamboeken nemen het Holsteiner Verband (springen) en het KWPN (dressuur) het voortouw.

De internationale website en fokkerijdatabank HorseTelex registreert sinds oktober vorig jaar alle uitslagen van alle rubrieken van alle FEI-evenementen over de hele wereld, in dressuur en springen. Zodra het seizoen op het noordelijke halfrond losbarst, komen de eventingrankings erbij. Aan deze enorme berg informatie ontleent HorseTelex de bovengenoemde wereldranglijsten. Doordat alle internationale uitslagen van dag tot dag en van weekend tot weekend worden vastgelegd zijn ook de wereldranglijsten steeds up to date. Zo kan iedereen gedurende het hele jaar volgen welke paarden, vaderpaarden, ruiters, stamboeken et cetera het succesvolst zijn.

Wereldranglijsten

Bron: Horses

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook