Ga naar hoofdinhoud

Nakomelingen Vigo en Der Senaat winnen Belgian Youngster Trials

Nakomelingen van hengsten Vigo d'Arsouilles en Der Senaat III hebben de Belgian Youngster Trials gewonnen. Bij de tweejarigen was de competitie bikkelhard. Een finale voor de tien beste van jaargang 2012 bepaalde dat de gebroeders Veldeman de hoofdprijs en de champagne in ontvangst mochten nemen. Zijn hengst Malongo de Regor (v. Vigo d'Arsouilles) uit Centa de Muze bleek over de beste springtechniek te beschikken, zo bleek in de finale.


Toch kwam Chatel de la Pomme (v. Marius Claudius) van familie Bruggeman er nog sterker uit in de kwalificatie. Zij werd tweede voor Milano van de Rozenakker (v. Adorado) van Laura Ghijselings, de knapste hengst van de dag. Call Me de Muze (v. Clarissimo Z) uit Ratina Gamma Z werd vierde voor Mithras de Regor (v. Elvis ter Putte), het neefje van winnaar Malongo de Regor uit de fokkerij van familie Veldeman.

Bij de driejarigen kwam de topvijf terug voor de finale. Daarin ging de zege naar niet de grootste, maar wel de beste springer Lucas van de Hellevoort (v. Der Senaat 111) van Chanel Bruyndoncx. Litchi de la Linière (v. Filou de Muze) had geïmponeerd in de kwalificatie, maar kon het net niet afmaken in de finale. Hij werd tweede voor Latisha de Regor (v. Diamant de Semilly), die een derde topklassering voor familie Veldeman in de wacht sleepte. Ook Lacoste III (v. Horion de Libersart) en Luna van de Eedthoek (v. Quinn van de Heffinck) haalden nog de Top Five Final.

De Belgian Youngster Trials, een klassieker op Allerheiligen in Stal Hulsterlo, werd enthousiast geëvalueerd door de gerenommeerde juryleden Heinz Meyer, Dennis Van Tilburg en Mario Everse. De kwaliteit van de paarden uit BWP-gewest Sint-Niklaas wordt ook door hen bovengemiddeld in geschat.

Bron: Horses / Galop

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook