Ga naar hoofdinhoud

Nations Cup: Italië wint op eigen bodem, Nederland stelt teleur

Leopold van Asten met VDL Groep Miss Untouchable Foto: LGCT / Stefano Grasso

Was het Oranje-springteam afgelopen zondag nog in uitstekende vorm, stelden ze vandaag in Rome met een zevende plaats teleur. De Nations Cup in Rome, geen onderdeel van de FEI Nations Cup-serie, werd overtuigend gewonnen door gastland Italië.

Na de eerste omloop kon Nederland met een gedeeld zesde plaats al niet overtuigen. De eerste starter van het Oranje-team, Jeroen Dubbeldam en SFN Zenith, kwam met acht strafpunten over de finish. Met datzelfde aantal kwam Leopold van Asten met VDL Groep Miss Untouchable ook de ring uit. Michel Hendrix met Baileys en Harrie Smolders met Capital Colnardo hielden beide wel schone lei.

Smolders weer foutloos

In de tweede omloop kwamen Dubbeldam, Van Asten en Hendrix alle drie met vier strafpunten de ring uit. Dubbeldam klokte met 78,86 de minst snelle tijd, waardoor zijn uitslag werd weggestreept. Smolders bleef wederom foutloos, maar kon niks meer goed maken aan de 16 eerder behaalde strafpunten van zijn teamgenoten.

Winst op eigen bodem

Met slechts vier strafpunten eiste het Italiaanse team de overwinning op. In de eerste omloop hielden Luca Marziani, Giulia Martinengo Marquet en Emanuele Gaudiano schone lei. Bruno Chimirri leverde hier het streepresultaat, maar wist dat in de tweede omloop goed te maken door Tower Mouche foutloos door het parcours te loodsen. Martinego Marquet zag één balk vallen en Gaudiano werd uitgesloten, waardoor haar resultaat werd weggestreept.

Ex aequo voor Zwitserland en Verenigde Staten

Zwitserland hijgde Italië lange tijd in de nek, maar kreeg in de tweede omloop net een balk teveel, waardoor het land uitkwam op een totaal van acht strafpunten. Alleen Janika Sprunger wist met de KWPN-goedgekeurde hengst Bacardi VDL beide omlopen foutloos te doorstaan. De tweede plaats werd overigens gedeeld met de Verenigde Staten. McLain Ward reed twee foutloze ritten met HH Azur, maar Laura Kraut en Elizabeth Madden kregen na een foutloze eerste omloop een balk in de tweede.

Drie landen met 12 strafpunten

De vierde plaats werd gedeeld door Zweden, Canada en Zweden. De drie landen hielden aan twee omlopen twaalf strafpunten over.

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Eén reactie op “Nations Cup: Italië wint op eigen bodem, Nederland stelt teleur

  • Marcel Dufour

    Resultaat zegt niet alles, is ook een kwestie van geluk hebben in welke manche je welk aantal strafpunten hebt.
    Zo wordt de USA met in totaal 24 strafpunten 2e, Duitsland met 32 strafpunten 3e en Nederland met 28 strafpunten 7e.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook