Ga naar hoofdinhoud

Nederland derde in landenwedstrijd

Tijdens de landenwedstrijd in Calgary is Nederland gisteren derde geworden. Het bronzen team bestond uit: Jur Vrieling met VDL Bubalu (v. Baloubet du Rouet), Leon Thijssen met Tyson (v. Numero Uno), Harrie Smolders met Exquis Walnut de Muze (Nabab de Reve) en Jeroen Dubbeldam met BMC Quality Time TN (v. Quantum). Duitsland won met overmacht, de tweede plaats werd opgeëist door Ierland.

Leopoldo Palacios had een zwaar parcours neergezet in Calgary. Zo zwaar dat alleen de Duitse Daniel Deusser uit Duitsland met Cornet d’Amour in beide manches foutloos bleef en het aantal strafpunten voor verschillende landen hoog opliep.

In de eerste ronde maakten ook de Nederlanders fouten. De paarden van Dubbeldam en Vrieling tikten allebei een balkje eraf en kwamen op vier strafpunten. Smolders kwam de ring uit met negen strafpunten. Het wegstreep resultaat was uiteindelijk van Thijssen die twaalf strafpunten noteerde. Voor de Ieren was het alleen Shane Breen met Cos I Can (v. Olympic Lux) die in de eerste ronde van het hout wist af te blijven. Hierdoor stond de teller na de eerste ronde voor Ierland op negen strafpunten.

Hans Dieter Dreher met Embassy (v. Escudo), Daniel Deusser met Cornet d’Amour (v. Cornet Obelensky), Philipp Weishaupt met Catoki (v. Cambridge) en Christian Ahlmann met Taloubet Z (v. Galoubet A) zorgden ervoor dat Duitsland met slechts vier strafpunten de tweede ronde in ging. Hier schreven de Ieren dertien strafpunten op het scorebord en verspilden daarmee hun kansen op de overwinning. De Duitsers bleven zo secuur rijden dat de laatste start, Alhmann, niet meer in de ring hoefde te komen om de eerste prijs binnen te slepen.

Voor Nederland waren het Thijssen Smolders en Dubbeldam die vier strafpunten maakten in de tweede ronde. Vrieling wist foutloos te blijven en zo werd de derde prijs veiliggesteld. Chef d’equipe Sven Harmsen hoopte op meer, maar voor hem was het na de eerste manche  duidelijk dat er niet meer inzat dan de derde plaats: “We zijn van start gegaan en werden geplaagd door pech. De fout van Vrieling op de sloot en de crash van Smolders op de eerste. Daar tussendoor tikte Thijssen ook nog eens drie balken af. Dit paard was de gehele week uit vorm. In de tweede ronde zijn we sterk terug gekomen, maar meer dan een derde plaats zat er niet in, tenzij de Ieren nog een balkje extra hadden afgetikt”.

Bekijk hier de volledige uitslag.

Bron: Horses/ KNHS

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook