Ga naar hoofdinhoud

Nederland rijdt eerste Furusiyya Nations Cup in Lummen

Van donderdag 1 mei tot en met zondag 4 mei 2014 is de imposante achtertuin van de familie Postelmans opnieuw het decor van België’s grootste outdoor jumping event, Jumping Lummen. Dit jaar is de CSIO Lummen door de FEI gepromoveerd tot een CSIO5* niveau én tot officiele wedstrijd van de Furusiyya FEI Nations Cup – Divisie 1. Ook Nederland vaardigt een equipe af.

Er is ten opzichte van het vorige jaar nogal wat veranderd in deze competitie. Het CSIO in het Belgische Lummen heeft de plek van Aken ingenomen en is nu de openingswedstrijd van het Europese seizoen. De FEI maakte eerder bekend dat de Nederlandse springploeg voor punten in de Furusiyya FEI Nations Cup mag gaan strijden in Rome, Rotterdam, Falsterbö en Hickstead. Deze wedstrijden zijn voor Rob Ehrens belangrijk in voorbereiding naar de Wereldruiterspelen eind augustus in Normandië.

In Lummen kan Nederland zelf geen punten verdienen, maar wel voorkomen dat andere landen (veel) punten pakken. Ehrens zal met een jong team aan de start verschijnen, bestaande uit Bart Bles, Anne-Liza Makkinga, Johnny Pals, Robert Vos en routinier Jur Vrieling.

Bron Horses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook