Ga naar hoofdinhoud

Nederland zevende, Duitsland weer ongenaakbaar

Ludger Beerbaum. Foto: De Paardenkrant

In de Furusiyya Nations Cup-wedstrijd van Hickstead is Nederland vanmiddag als zevende geëindigd. Het team van Rob Ehrens – met daarin de op dit niveau debuterende neven Tim en Michel Hendrix – kon de belofte van de eerste omloop, die met slechts vier strafpunten werd afgesloten, niet inlossen. Net als eerder in Rotterdam en Falsterbo was Duitsland ongenaakbaar.

De wedstrijd in Zuid-Engeland begon veelbelovend voor Oranje. Albert Voorn en Tobalio reden hun zoveelste nulronde voor Oranje. En slotruiter Jur Vrieling zorgde met de solide hengst Bubalu VDL voor de tweede nul, waardoor de 8 van Michel Hendrix met Wait and See en de 4 van Tim Hendrix met Very Nice bijna helemaal werden weggepoetst.

Na de pauze nam de wedstrijd voor Nederland een andere wending. Niet alleen kregen nu ook de routiniers in het Nederlandse kamp elk een balk aan de benen, concurrenten Amerika, Frankrijk, Groot-Brittannië en Ukraïne deden het verhoudingsgewijs beter. Uiteindelijk liet Nederland alleen Zwitserland achter zich. Voor winnaar Duitsland hoefde vierde man Ludger Beerbaum met Chiara niet eens aan de start verschijnen.

In het technisch relatief eenvoudige parcours (vijf combinaties bleven dubbel nul) moesten een wit hek, geplaatst op een keuzeafstand, en de oxer na de sloot het regelmatig ontgelden.

Het matige resultaat van Nederland blijft zonder gevolg, het team van Rob Ehrens was al geplaatst voor de Furusiyya-finale in Barcelona.

In de ogen van bondscoach Rob Ehrens was het parcours van de landenwedstrijd niet bovenmatig zwaar gebouwd. “De glooiing in het terrein levert specifieke problemen op, omdat de paarden of iets heuvelop dan wel iets heuvelaf moeten galopperen, waardoor de afstanden tussen hindernissen iets groter dan wel kleiner worden. Na de eerste manche was ik tevreden en na de tweede omloop moet ik constateren dat er meer dan een zevende plaats in had gezeten”, aldus Ehrens.

“Probleem richting Hickstead en Dublin is het naderende EK en de verder overvolle wedstrijdagenda, waardoor het niet mogelijk is om op alle ruiters een beroep te doen. Michel en Tim Hendrix en debuteerden op dit niveau en ik ben best tevreden over hen. Zij hebben de laatste maanden internationaal zeer constant gepresteerd en hebben hier veel geleerd. Voor hetzelfde geld hadden we een balkje minder gehad en had het er heel anders uitgezien. Bij Albert Voorn  gooide een absolute pechfout op de één na laatste oxer roet in het eten en ook Jur liep tegen een fout aan. Ik hoop dat hij dat foutje in Herning op het EK niet gaat maken”.

Klik hier voor alle uitslagen.

Bron: Horses / KNHS

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook