Ga naar hoofdinhoud

Nederlanders domineren eerste 1,40m-rubriek De Wolden

Update
Foto: Jeroen Spoolder.

De Nederlandse ruiters hielden de eer hoog vandaag in de eerste 1,40m-rubiek op het CH De Wolden 2017 en legden beslag op de eerste zeven plaatsen. Robert Vos was Jeroen Dubbeldam met bijna een seconde verschil te snel af en Doron Kuipers volgde op de derde plaats. In de 1,35m-rubriek ging Michiel Brusse er met de winst vandoor.

Vos zadelde de negenjarige Darius voor deze rubriek en stuurde de ruin van Warrant in 60,89 seconden foutloos rond. “Het ging vanmiddag heel goed. Dit is een snel paard en het beestje heeft veel mogelijkheden”, vertelde Vos na afloop. Morgen rijdt hij Darius ook in de tweede GP-kwalificatie en als dat goed gaat dan zondag in de Grote Prijs.

Dubbeldam bleef met Gioia Van Het Neerenbosch (v. Nagano) eveneens foutloos, maar noteerde een tijd van 61,72 seconden met de elfjarige merrie. “Het voelde goed aan”, reageerde Dubbeldam na afloop. “Natuurlijk hoop je op de winst, maar daar kun je niet op rekenen.”
Het duo werd op de hielen gezeten door Kuipers met de dertienjarige Zucces (v. Gerlinus), die met 61,84 seconden op de klok aan de finish kwam.

Top vijf

Henk van de Pol was op zijn beurt met Grison Van Den Bisschop (v. Canturano) goed voor de vierde snelste rit en klokte af op 61,96 seconden. Anne-Liza Makkinga volgde met de Heartbreaker-dochter Finesse Van Sappenleen met een foutloze rit in 62,09 seconden en maakte de top 5 compleet.

Laatste rubriek van de dag

Ook in de laatste rubriek van de dag, een 1,35m parcours op tijd, waren het de Nederlanders, die bovenaan eindigden. Michiel Brusse was met Kom La Rondine (v. Lados) goed voor de snelste foutloze rit en kwam in 59,75 seconden aan de finish. Piet Raijmakers Jr. was iets meer dan een halve seconde langzamer met Dahy Lalan (v. Whitesnake) en werd tweede. Steven Veldhuis volgde met Evalien (v. Ustinov) op de derde plaats en Nick van den Broek sloot de Nederlandse top vier af met Bosch Blue (. Cantos).

Klik hier voor alle uitslagen in de rubriek over 1,40m
Klik hier voor alle uitslagen in de rubriek over 1,35m

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook