Ga naar hoofdinhoud

Schwizer opnieuw de beste in Offenburg

Gisteravond werd in het Duitse Offenburg de tweede kwalificatieronde voor de Grand Prix verreden. De zege was net als in de eerste kwalificatie voor de Zwitser Pius Schwizer en de rest van de top 5 werd bezet door vier Duitse combinaties. Robert Vos was de beste Nederlander in deze rubriek over 1.50m met barrage, hij werd zeventiende.

Voor Schwizer, die donderdag de eerste GP-kwalificatie won met Chellatus R, was het gisteren de tweede overwinning. Eerder op de dag won de Zwitserse ruiter het tweefasen 1.40m in het zadel van Davidoff V. Schl’hof CH en in deze laatste rubriek van de vrijdag rubriek stuurde hij Leonard de la Ferme CH als snelste foutloos door de barrage.

Daniel Deusser was met de elfjarige Toulago goed voor de tweede foutloze tijd in de barrage en werd gevolgd door Felix Haßmann met de negenjarige Horse Gym’s Balance.
De top 5 werd verder compleet gemaakt door Marcel Marschall met Fenia van Klapscheut en Christopher Kläsener met Quincy.

Robert Vos was met Interline H goed voor het beste Nederlandse resultaat. Het duo kreeg in de eerste omloop een strafpunt voor de tijd en viel met de zeventiende plaats net buiten de prijzen.
Jeroen Dubbeldam kwam in deze rubriek aan de start met Carusso LS la Silla, maar moest met vier strafpunten in de eerste omloop genoegen nemen met de twintigste plaats voor Sanne Thijssen. Zij zat in het zadel van Con Quidam RB en kreeg net als Dubbeldam vier strafpunten in de eerste ronde.

Klik hier voor alle uitslagen.

Bron: Horses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook