Ga naar hoofdinhoud

Nederlanders maken de dienst uit in Van Mossel Automotive Prize

Bianca Schoenmakers met Daylight. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Het dak ging eraf in het MECC tijdens de hoofdrubriek van de zaterdag. De tweede kwalificatie voor de Longines Trophy-Grote Prijs van Maastricht, de Van Mossel Automotive Prijs, werd gewonnen door Bianca Schoenmakers met haar negenjarige KWPN ruin Daylight (v. Ustinov). Het prijzengeld voor de tweede en derde plaats bleef ook in Nederland. Het ging naar Gert-Jan Bruggink met Vampire (v. Marome NW) en Eric van der Vleuten met Wunschkind 19 (v. Casall).

Tien paar uit 43 combinaties traden aan in de barrage van de 1,50m-kwalificatie voor de Grote Prijs. Al vroeg snelde Bianca Schoenmakers met de door Stal Dings zelf gefokte Daylight foutloos naar een geweldige tijd van 40,58 seconden. Niemand kon meet aan de prestatie van Schoenmakers komen.

Snelheidsspecialist Bruggink op 0,4

Snelheidsspecialist Gert-Jan Bruggink kwam met Vampire kwam op vier tiende van Schoenmakers’ tijd en werd tweede in 40,96 seconden. Eric van der Vleuten had net iets meer nodig, 41,42, met Wunschkind 19 en werd derde.

Porter en Larocca

De top vijf werd volgemaakt door de jonge Amerikaan Wilton Porter met de Darco-zoon Delinquent JX, gevolgd door de Argentijn José Maria jr Larocca met Gautcho Da Quinta (v. Cicero Z van Paemel). Beide ruiters waren foutloos, maar ruim langzamer.

Nooren snelste vierfouter

Lisa Nooren kwam op VDL Groep Centora de Wallyro (v. Cento) nog heel dicht in de buurt van de tijd van Bianca Schoenmakers, maar een balk gooide roet in het eten, Nooren werd hierdoor zesde. Ook de in vorm zijnde Willem Greve was snel met Elke Maria M (v. Cornet Obolensky), maar ook hij kreeg een balk en werd zevende.

Klik hier voor de uitslag.

Bron JIM Maastricht/Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook